Кендрик Ламар обра най-важните MTV Video Music Awards 2017


Кендрик Ламар обра най-важните MTV Video Music Awards 2017

5371

Тазгодишните музикални награди на MTV бяха раздадени на пищна церемония в Ингълууд, Лос Анджелис, Калифорния, на 27 август.

Водеща на 34-тото издание на MTV Video Music Awards (VMA) бе 32-годишната Kейти Пери, която имаше номинации в пет категории, но се прибра с празни ръце. На отличниците бяха връчени стилни статуетки под формата на астронавт в космически костюм с флаг, на който е изобразено логото на медията.

Големият победител на вечерта бе Кендрик Ламар. Рапърът (на снимката) доминира над колегите си не само със своите 8 номинации, но и с получаването на 6 приза - видео на годината, най-добър хип-хоп клип, най-добра кинематография, най-добра режисура, най-добър арт ръководител и най-добри визуални ефекти за видеото "Humble". Проектът засяга темата на известната фреска "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Статуетката за "Най-добър изпълнител" отиде у британския певец Ед Шийрън.

Канадската певица и авторка на текстове Alessia Cara спечели наградата за най-добър танц за "Stay". Американският вокалист Khalid бе признат за "Най-добър нов изпълнител". Отличието за най-добра колаборация бе присъдено на Zayn и Тейлър Суифт ("I Don’t Wanna Live Forever" (Fifty Shades Darker). "XO Tour Life" на Lil Uzi Vert стана песен на лято 2017, приз за хореография получи Кание Уест заради "Fade" - клип към едноименното парче от миналагодишния му албум.

Авторитетната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън бе връчена на Пинк. Певицата бе избрана да получи тазгодишната отличие заради изключителното си влияние върху развитието на музиката, поп културата, киното, модата и филантропията. Шармантната вокалистка, която се изявява и като текстописец и продуцент, развива изключително активна благотворителна дейност с подкрепата си към фондациите Make А Wish Foundation и Autism Speaks, активист е и в кампаниите Human Rights и No Kid Hungry. Тя е сред най-забележителните посланици на UNICEF, припомнят световните агенции. Певицата благодари за оказаната ѝ чест и се обърна към момиченцето си, което бе сред публиката на галата, подчертавайки, че трябва да се приемеш и обичаш такъв, какъвто си, и да знаеш, че всички сме различни.

След традиционното бляскаво дефиле на червения килим, на сцената се изявиха Майли Сайръс, Пинк, Кейти Пери, Ед Шийрън, Ники Минаж и Джаред Лето, който си спомни за солиста на Линкин Парк Честър Бенингтън. "Честър беше мой приятел и той ме научи на много важни неща с примера си: да се трудя усилено, да следвам мечтите си и винаги да съм грижовен и добронамерен. Когато мисля за Честър, лицето му веднага се появява пред очите ми и той винаги се усмихва. Мисля за неговото огромно сърце. Мисля за неговата съпруга, семейство и група, в която всички бяха като братя. Спомням си гласа на Честър, жесток и нежен в същото време. Глас, който ще живее вечно", каза харизматичният фронтмен на Търти Секъндс Ту Марс.

Отличниците:

Video of the Year: Kendrick Lamar – "Humble"

Artist of the Year: Ed Sheeran

Best New Artist: Khalid

Best Collaboration: Zayn and Taylor Swift – "I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)"

Song of Summer: Lil Uzi Vert – "XO Tour Life"

Best Pop: Fifth Harmony ft. Gucci Mane – "Down"

Best Hip Hop: Kendrick Lamar – "Humble"

Best Dance: Zedd and Alessia Cara – "Stay"

Best Cinematography: Kendrick Lamar – "Humble"

Best Direction: Kendrick Lamar – "Humble"

Best Art Direction: Kendrick Lamar – "Humble"

Best Visual Effects: Kendrick Lamar – "Humble"

Best Choreography: Kanye West – "Fade"

Best Editing: Young Thug Wyclef Jean

Michael Jackson Video Vanguard Award: Pink

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички