Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Мишо Шамара се оттегля от сцената с концерт бенефис


Мишо Шамара се оттегля от сцената с концерт бенефис

5236

Мишо Шамара ще отбележи оттеглянето си от сцената с грандиозен концерт бенефис в София през пролетта на следващата година,  стана ясно по време на среща с журналисти и фенове в столичния клуб Terminal 1.  Междувременно изявите в страната на легендарната банда Гумени глави, за които MySound.bg вече писа, продължават. Big Sha, Вальо Кита и DJ Dido D ще забият в клуб Terminal 1 тази вечер, а заради големия интерес към концертите се планира и още една дата - във варненския клуб  Senso на 19 септември.
Освен родните изпълнители, с които е работил през над 20-годишната си кариера, "бащата на българския хип-хоп" планира да покани за бенефиса и световни звезди от ранга на 50 Cent, Method Man и Redman. По време на почетния концерт феновете ще могат да чуят за последен път, изпълнени на живо от Мишо Шамара, хитовете "Фенки, фенки", "Мой", "Харесвам лошите момчета" и други.
"Не искам да рапирам с бастун, затова реших, че е време да се оттегля от сцената с грандиозен концерт бенефис през пролетта. В момента продължаваме турнето с Гумени глави, а по клубовете, в които имаме участия, ни казват, че не са виждали такива партита от години. За мен това означава, че все още няма такъв феномен на българската хип-хоп сцена, какъвто бяха Гумени глави през 90-те. Вече има много рапъри у нас, но повечето от тях звучат като румънско диско“, заяви Мишо Шамара по време на пресконференцията. 
До момента турнето на Мишо Шамара (a.k.a. Big Sha), Вальо Кита и DJ Dido D прекоси Варна, Слънчев бряг и Пловдив и предизвика невиждан фурор. По идея на Мартин Михайлов, управител на Terminal 1, изявите на Гумени глави в София ще могат да се гледат от всяка точка на света и чрез платформата за онлайн стрийминг Stageit.com, от която могат да бъдат закупувани билети и предварително. Така за първи път в България фенове ще могат да следят концертите дори, ако не са в клуба, а пред телефона или лаптопа си. 
По случай дългоочакваното си събиране "бащите на българския хип-хоп" издадоха и албума "Гумени глави - The Best (Remixed & Remastered)". Той събира най-големите им хитове в осъвременени версии и може да се изтегли от itunes. Мишо Шамара е заслужил прозвището си "бащата на българския рап" с над 30 хита и 15 албума, той е и първият български изпълнител, направил песни със Snoop Dogg ("Dime Piece") и с DMX ("The Boy Go Off").
 Всичко най-ново покрай бандата може да се следи и на новосъздадената им страница във Фейсбук Гумени глави.   На снимката: Big Shа и DJ Dido D с Васко Теслата (вляво) и MC Гинес (вдясно) 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички