Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Der Hunds свириха в памет на Chris Cornell


Der Hunds свириха в памет на Chris Cornell

5385

Столичният клуб "Терминал 1" събра над 600 души, почитатели на сиатълската музика и идола на няколко поколения Chris Cornell, онази вечер.

Както MySound.bg вече писа, легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, музикатите от актуалната група Der Hunds започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След нeколкомесечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания Promise To Survive ("Обещание за живот") в подкрепа на хората с депресия. В сет листата бяха включени композиции от всички периоди и формации на Chris Cornell - Soundgarden, Temple Оf Тhe Dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като "Black Hole Sun", "Like A Stone", "Outshined" и др., бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, сред които "Seasons" и "Can’t Change Me". Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета - "You Know My Name".  Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис Der Hunds. Емоцията в залата беше огромна и завладяваща почти цели три часа.

В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на Световната здравна организация (СЗО), посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си. Публиката го аплодира с разбиране и съпричастност. Защото всеки от нас или е изживявал, или е имал близък с подобен емоционален проблем. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) .

Трибютът и информационна кампания Promise To Survive тръгва в страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void - Пловдив, 11 ноември в "Бар без име" - Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 - Варна и на 2 декември в бар Rocka RollaВелико Търново.

За Der Hunds

Der Hunds e рок банда с 14-годишна история. Вдъхновението за събирането на  музикантите е първият албум на Audioslave с вокалист Chris Cornell, излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката) често  е наричан в музикалните среди "българският Chris Cornell", поради поразителната прилика в гласовете им. В музикалните среди Der Hunds винаги са били оприличавани на Soundgarden и до ден-днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Chris Cornell. Въпреки че години наред са свирили различни парчета на Chris Cornell, днес българските рокаджии, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика, която завинаги ще остане жива.

Проектът е напълно свободен от корпоративно финансиране и други интереси. Кампанията е изготвена от идейни и духовни съмишленици. Тепърва се надяваме на подкрепа и развитие на темата, така че повече хора да бъдат информирани, за да могат да помагат на себе си и близките, не крият от екипа на PR Care.

Снимки на Орлин Николов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички