Лили Друмева пропя на румънски


Лили Друмева пропя на румънски

4635

Българската кънтри певица и журналистка Лили Друмева записа нова песен на румънски език.

Поводът е предстоящото ѝ турне в северната ни съседка, което включва концерт в клуб, интервюта за румънското национално радио и среща с известен румънски импресарио. Певицата заминава на 30 ноември, за да уговори участията си в престижни фестивали през лятото в градовете Тимишоара, Брашов и Калафат. За целта тя усилено подготвя репертоар от авторски песни и румънски хитове.

Новият ѝ запис се казва "Aripi de drum" ("Криле за пътуване") и е популярна песен на румънската певица и композиторка Мария Георгиу. В парчето се пее за тънката граница между живота и смъртта, за това, че талантливите хора на изкуството няма да бъдат забравени. Те са оставили трайна следа и се намират високо на небето. "Не става въпрос за смърт, а за пътуване", е част от припева.

Красивите снимки във видеото са на фотографа Иван Коловоз:
https://www.youtube.com/watch?v=yakhR8gsWK4

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронтдама на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Формацията има престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Член на борда на Европейската и Световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма "Фулбрайт". Автор е на книгата "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок-ен-рол и др.

Организатор е на международен фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

За повече информация: 0888 660 990, lilidrumeva@gmail.com, www.lillydrumeva.net.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички