Предколеден концерт на Оркестъра за народна музика на БНР


Предколеден концерт на Оркестъра за народна музика на БНР

4629

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов ще представи концерт от поредицата "Музика в портрети".  Виртуозните оркестранти Росен Генков (гъдулка) и Кръстьо Димов (кавал) и младата певица Петя Панева излизат в Първо студио на БНР в навечерието на Коледа, от 19.30 ч. на 21 декември.

Росен Генков завършва специалност гъдулка в НУФИ "Широка лъка" и работи като оркестрант в ансамбъл Пирин, НФА Филип Кутев, Ансамбъла на Българската армия и в много различни формации. От 1990 до сега е концертмайстор в Оркестъра за народна музика на БНР.
Кръстьо Димов завършва музикалното училище в Котел и АМТИИ – Пловдив. От 1992 е в състава на Оркестъра за народна музика на БНР. Освен виртуозен инструменталист, Димов е и майстор-лютиер на кавали. Този майсторлък той наследява от баща си Стоян Дросев.
Росен Генков и Кръстьо Димов ще изпълнят с Оркестъра на БНР емблематичните пиеси "Странджанска въртележка", "По пътя на кавалджиите", "Зайко кукурайко" и други.
17-годишната Петя Панева е лауреат на три награди от последното издание "Пирин Фолк" Сандански – на телевизионния зрител, на публиката и на журито. Младата певица вече е носител на призове от различни фолклорни конкурси. Заедно с Оркестъра за народна музика тя ще изпълни песните "Обзаложи се, Дойне ле", "Слънцето трепери" и "Бяла Стана".
Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички