Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джазасът Ференц Шнетбергер с трио в Sofia Live Club


Джазасът Ференц Шнетбергер с трио в Sofia Live Club

4008

Триото на Ференц Шнетбергер ще представи изцяло авторски пиеси на виртуозния китарист в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 28 март. Гостът, за когото Манфред Айхер  - джазас и основател на култовия лейбъл ЕСМ, твърди, че "има способността да изпълни много сложни фрази с огромна лекота и елегантност", пристига по покана на "ДжаZZ Плюс". Мелодичната и вълнуваща музика и неподражаем стил  нареждат китариста сред най-забележителните съвременни европейски джазмени. В София Ференц Шнетбергер ще представи албума си "Titok" (ECM 2017) в компанията на басиста Матю Хол и барабаниста Тони Шнетбергер. Дискът е изцяло с авторски репертоар, наситен с мелодични импровизации. Брилянтните сола и отличното взаимодействие между изпълнителите дават възможност на музиката да се развие ефирно и естествено. Китаристът спокойно увлича слушателя и го кани да пристъпи в неговия музикален свят, където в композициите "Orange Tango", "Kek Kerek", "Cou Co" и "Fairytale" се преплитат елементи от различни стилове в една вълнуваща и силна програма, оставаща завинаги в съзнанието.
Роден в музикантско семейство в северна Унгария през 1957 г. , Ференц Шнетбергер започва да свири на китара още от ранна възраст. Днес той е един от най-оригиналните европейски китаристи с отличаващ се стил, оформен чрез усвояването и трансформирането на много влияния. В неговата музика се усеща ромската традиция от родната му Унгария, бразилската музика и фламенкото, както и стабилната основа на класическата музика и джаза. В дискографията му са  множество албуми като титуляр за най-престижните европейски издателства ECM и Enja, както и съвместни проекти с едни от големите имена в джаза, сред които Маркус Щокхаузен, Арилд Андерсен, Андерс Йормин и Душко Гойкович. Той е свирил на множество европейски и американски сцени, както и в Индия, Корея и Япония. Композира и музика за театър и кино, а през 2011 г. основава Snétberger Musical Talent Center - институция, която дава музикално образование на деца в неравностойно положение.
Ференц Шнетбергер свири на специално изработена за него акустична китара от лютиера Том Лаунхард. 
Билети за концерта може да намерите в "Дюкян Меломан" и онлайн. Цената на пропуските е 20 лв. правостоящи, 30 лв. със запазено място. Само в "Дюкян Меломан" (улица "6-ти септември" 7а) ще получите отстъпка от цената на CD "Titok" при покупка заедно с билет за събитието. То се организира с любезната подкрепа на Унгарския културен институт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички