Мишо Йосифов с брас секцията за концерта на Хиподил и компания


Мишо Йосифов с брас секцията за концерта на Хиподил и компания

4709

Тромпетистът, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов ще  води брас секция от четирима музиканти за мегаконцерта на култовите български банди Хиподил (на снимката), Ревю, Контрол и  Нова Генерация. Както MySound.bg вече информира, легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на  80-те и 90-те години на миналия век, се събират за първи път на голяма сцена за историческо шоу в столичната зала "Арена Армеец" на 21 април (събота). 
Малкоизвестен факт е, че кариерата на Мишо Йосифов започва именно с култовите Хиподил. Тромептът му звучи в едни от най-великите парчета на групата. "В началото на 90-те Хиподил посадиха пънка в мен и до сега  - няма изкореняване!", споделя с усмивка джазменът по повод участието си в събитието.
Близо 40 музиканти ще се качат на сцената в "Арена Армеец", за да изпълнят вероятно за последен път на живо в оригиналните си състави (доколкото е възможно), някои от любимите за цели поколения култови песни. "Бате Гойко", "Най-щастливият ден", "Под шарената сянка", "Само двама" и още класики ще прозвучат под мотото "Въпреки всичко"! 
"Определно това ще е най-голямото историческо музикално събитие за българската рок музика от 90-те до днес, а и за в бъдеще - убеден е Светльо Витков от Хиподил - Ще видите групите, които създадоха българския пънк рок и ню уейв. Ще видите тези групи наведнъж в оригинал и в действащи състави и ще ги помните, докато сте живи! Това e".
 И четирите банди тази година навършват 30 години от създаването си, което е и още един от поводите за концерта.
Билети за концерта - в системата на Еventim.bg. Могат да се закупят още от: касата на Eventim (улица "6-ти септември" 58, ет 1), Билетен център в НДК, билетна каса в "Арена Армеец", Office1Superstore, OMV, Orange Center, Usit Colours, Български пощи, "Строежа", Вастелс България, магазини "Технополис" и книжарница "Бард".  Цената им е 35 лв. за терен и 40 лв. седящи. В деня на събитието и на място пропуските ще са съответно по 45 лв. и 50 лв.
Билети може да закупите от ТУК. Присъединете се към събитието във Фейсбук ТУК.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички