Българската песен за Евровизия ще бъде представена на 8 май


Българската песен за Евровизия ще бъде представена на 8 май

5070

"Bones" - песента, с която България ще участва в 63-о издание на "Евровизия", ще бъде представена от формация Equinox под № 10 на първия полуфинал от конкурса в португалската столица Лисабон на 8 май.

За нашето предложение ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия и Швейцария.

"Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. В изпълнението ѝ петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Както е известно, това са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, обединени в общ музикален проект.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на "Евровизия" от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", казва продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана ЛевиеваСойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International. Компанията се свързва с българските успехи на песенния конкурс през последните две години. Техни композиции са "Beautiful Mess" в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година и "If Love Was A Crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в надпреварата през 2016-а. Symphonix работи в Австрия и България, като преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития. Първият досег на компанията с "Евровизия" е през 2011 година, когато създава песента на Поли Генова "На инат". След това Symphonix печели договори в Македония, Сърбия, а тази година и в Австрия.

Проектът Equinox е сформиран специално за "Евровизия" 2018 по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. "Bones" е негово дело в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг. "Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги СимеоновJJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше – без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин – групата се събра заради песента, а не обратното. Естественото развитие на творческия процес придаде на "Bones" универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност. Тя е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни Борислав Миланов.

Българската песен е достъпна в официалния канал на "Евровизия" в YouTube и сайта на конкурса – eurovision.tv.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички