Новата емблема на Ирландия Имелда Мей с концерт в Пловдив


Новата емблема на Ирландия Имелда Мей с концерт в Пловдив

4367

Сред музикалните фенове често се чуват недоволни гласове, че у нас идвали предимно "отминали величия", а концертният живот в България се правел най-вече от артисти, чийто славни дни са останали в близкото минало! Този път не е така!
Имелда Мей – новата музикална емблема на Ирландия идва и у нас, при това на върха на славата си.  Едно от главните имена на съвременната британска сцена през последното десетилетие ще долети в България с бомбастичните музиканти от своята банда за суперконцерт в Античния театър в Пловдив от 20.00 ч. на 9 юни. Протежето на великия Джеф Бек, кралицата на рокабили и на джазирания блус, ще омагьоса взискателната българска публика с шоу, което ще се помни с години.
Събитието е организирано от "Тангра Мега Рок" в рамките на световния музикален форум Sounds Оf The Ages 2018 и е част от Календара на културните събития на Пловдив за 2018 година.
Имелда Мей е излизала да пее на сцена с най-големите - Лу Рийд, Том Джоунс, Дейвид Гилмор, Робърт Плант, U2 и много други. Най-новият ѝ албум "Life Love Flesh Blood" хипнотизира критиката в Ирландия и Великобритания и с това, че в него Имелда пое в неочаквана посока – нов груув, комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк, рок, акустични и почти кинематографични преживявания.
"Това е албумът на живота ѝ! Еротичната сила на музиката е невероятна. Обичах момичето, което беше, но сега обичам дори още повече ЖЕНАТА, в която то се превърна!", подчертава Боно от U2, който е ментор на Имелда и дори признава, че леко завижда на своята сънародничка за нейното ново парче "How Bad Can A Good Girl Be?". Продуцент на албума е американската легенда Ти Боун Бърнет, носител на най-големите музикални и филмови награди за работата си с Боб Дилън, Елтън Джон, Робърт Плант, Алисън Краус, Рой Орбисън, Грег Олмън, Counting Crowes, филма за Джони Кеш и много други.
На китара в "Life Love Flesh Blood" гостува самият Джеф Бек, а на пиано - маестро Джуулс Холънд. Основните музиканти са: китаристът Марк Рибо (бандата на Том Уейтс и Елвис Костело), барабанистът Джей Белроуз (Робърт Плант) и китаристът Зак Доувс (The Last Shadow Puppets).  
В Пловдив ще прозвучат не само новите песни, но и предишните хитове,  които направиха Имелда – рокабили и суинг сензацията "Johnny's Got A Boom Boom" (2008) и "It's Good To Be Alive" (2014), известиха организаторите. Билети за шоуто в Античния театър - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички