Екстремно: швейцарците Bölzer и нашите Dimholt със съвместно шоу


Екстремно: швейцарците Bölzer и нашите Dimholt със съвместно шоу

4290

Bölzer е източник и проводник на първични сили, захранвани единствено от вдъхновението, родено в крайностите на природата и човешкия дух.

Същинската красота и истинското проникновение се крият зад планинските върхове, сред сенките. Това са песните, които сме чували тези места да нашепват. Извиси се и стремглаво полети надолу... изгрей от небитието като огнена мълния на мъдростта! Благословен да е всепоглъщащият пожар на смъртната ми душа!

Швейцарската банда пристига с това послание за концерт у нас, който ще се състои в столичния клуб Live & Loud на 8 юни.  

След едно внушително демо ("Roman Acupuncture", 2012) и две EP-та ("Aura", 2013 и "Soma", 2014), приетият с възторг дебютен албум "Hero" остави сериозен отпечатък както върху досегашните им фенове, така и сред недокоснатите умове, затвърждавайки все по-силно тяхната свирепа и неоспорима репутация на една от наистина уникалните групи в екстремния метъл.

Съпорт на гостите ще окаже родната банда Dimholt, основана от Woundheir (вокали) и Асен (китара) в Бургас през 2003 г. В настоящия си състав са от 2007 г., когато излиза и дебютното демо "Aegri Somnia". През 2010 г. групата издава EP-то "Live Somnia", а първият ѝ дългосвирещ албум "Liberation Funeral" се появява през 2014 г. Dimholt концертира редовно на българска сцена, като записва и участия в подкрепа на Cradle Of Filth и Rotting Christ. Групата е свирила и в съседните Сърбия, Румъния, Македония и Гърция редом с Bane, Obliteration и Lucifyre. За последните 12 месеца групата съставът записа паметни две участия в Румъния като част от първото издание на фестивала Rites Of The Black Mass, подгря и за полската сензация Батюшка, а на родна земя се отчете за шведските демони Grá и швейцарските авангардисти Schammasch. В момента Dimholt работят по втория си, все още неозаглавен албум.

Билети - от ETicketsMall на цена 24 лв./29 лв. В деня на събитието (ако има останали) ще се продават само на входа.

Бройката им е ограничена и препоръчваме да се подсигурите навреме, приканиха от управата на Live & Loud.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички