Ретро фънк героите Calibro 35 хедлайн на Electric Orpheus


Ретро фънк героите Calibro 35 хедлайн на Electric Orpheus

4206

Лятното издание на Electric Orpheus ни отвежда на вълшебно пътешествие сред лозята на Вила Юстина, в подножието на Родопите.  На 23 юни за пръв път в България ще видим Calibro 35 - героите на синематичния ретро фънк и космически джаз от Италия
Calibro 35 (на снимката) е една от най-уважаваните групи на световната сцена и неслучайно са семплирани от имена като Dr Dre и Jay-Z в последните им албуми. Те идват с продуцента и озвучителя си Tommaso Colliva - носител на "Грами" за албума "Drones" на Muse. Calibro 35 са работили с имена като PJ Harvey, Mike Patton, John Parish, Stewart Copeland (The Police), Nic Cester (Jet).
Това лято aтрактивната формация празнува 10 години на сцена с чисто нов албум ("Decade", март 2018) и мащабно eвропейско турне. Супергрупата представя смес от уестърн романтиката на Енио Мориконе, криминален синематичен фънк от 60-те и 70-те, космически джаз, рок, психеделия и отвъд. След като обиколиха няколко пъти земното кълбо, време е да ги видим за пръв път и в България
Програмата на фестивала включва още рок-ен-рол дуото Neopit Pilski (Хамбург), романтичен пънк-фолк от хърватите Seine и много танци с двойна доза немска електроника на живо от Subact (Дрезден) и Fumus & Nebula (Люнебург). Пет групи от европейската фестивална сцена, безплатен къмпинг и вълшебната локация до планината на Орфей.
Домакин на лятното издание е прекрасното парк-лозе Вила Юстина в полите на Родопите. Локацията е само на 25 километра от Пловдив и предлага качествена селекция вина, място за палатки, бар, гурме кухня, санитарни възли, душове, такси от и до Пловдив и въобще всичко, необходимо за едно чудесно прекарване. За любителите на грамофонните плочи ще има обособен базар с колекционерски винил, както и щанд с тениски и албуми на артистите.
Билетите за събитието са онлайн в мрежата на EPayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна.  Визитата на Еlectric Orpheus е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички