Концертът на Лидия Лънч в Първо студио на БНР е довечера


Концертът на Лидия Лънч в Първо студио на БНР е довечера

4344

Поради деня на национален траур за жертвите от катастрофата край Своге, концертът на нюйоркската ноу уейв легенда Лидия Лънч (на снимката) ще се проведе ден по-късно от обявеното, т.е. днес, вторник, 28 август, известиха организаторите на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР.

Началният час - 21.00, и мястото на действието - Първо студио на националното радио, остават същите. Настоящият състав на групата на Лидия Лънч включва барабаниста на Big Sexy NoiseЙън Уайт, познат на публиката и от британското пост-пънк трио Gallon Drunk, Иво Лоренц (китари) и Мартин Белан (кийборди). Програмата ще включва най-доброто от дърти олд рок-ен-рола на Big Sexy Noise, както и поетично-нойзерски ембиънт импровизации, такива, каквито само Лидия Лънч умее.

Вратите отварят точно в 21.00 ч. В 21.30 ч. преди хедлайнърите на сцената ще излезе супергрупата на Анна Бо (по паспорт Анна Бочева - б.р.). След изненадващaта си поява на сцената с Mental Architects преди няколко седмици, сякаш от само себе си стана ясно, че Анна Бо, която не сме гледали на сцена повече от десетилетие, една от най-самобитните и оригинални авторки в България на това, което Джон Лури би нарекъл просто "strange and beautiful music", e най-подходящият български артист, който да открие такъв знаменателен концерт. На сцената Анна Бо (глас, пиано, клавишни) ще излезе заедно с гост-музикантите Иван Шентов (Feedbacker, King Of Sorrow) – бас, Максим Стоименов (Mental Architects, Brond, Voyvoda) – барабани и Георги Малчев (който миналата година участва на "Аларма Пънк Джаз" и като част от Мрежата на Дамо Сузуки) – китари. На този концерт тя ще изсвири и някои съвсем нови песни, включени в предстоящото ѝ ЕР "Dark Days".

Видът на Анна по никакъв начин не издава това, което е, и това, с което се занимава. В края на миналия век често я виждахме из софийските клубове небрежно облечена, с почти задължителна раничка на гърба. Уж заблеяна и разсеяна, тя бе на всеки концерт и клубен купон, където звучи особена музика. Родена е в семейство на художник и пианистка и, както сама разказва, още много отдавна е било ясно, че ще тръгне или по единия или по другия път. Още преди да се научи да пише, започва да свири на пиано. И печели награди от фестивали - списъкът е дълъг и отегчителен, а историята странно напомня на разказ за детето-гений. Музиката  ѝ привидно е крайно разнородна: от работа за други групи - начало с метъла на Мортъл Римейнс, малко по-късно с авангарда на Емил Вълев от Виолетов генерал, зад клавирите на Арт Дженерейшън, D2, Остава, Блуба Лу и някогашната група Б-2, съставена от Дичо Христов (вокали, тогава екс-Рег Долс, днес бивш D2), Юри Божинов (бас) и Явор (барабани) като концертен гост.

Билети по 27 лв. има в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. На входа на БНР ще са по 30 лв. Закупените пропуски за предварително обявената дата 27 август важат без презаверка. В случай, че новата дата не ви е удобна и искате да върнете своя билет, пишете на alarmapunkjazz@gmail.com, за да се уговорите как сумата да ви бъде възстановена.

Организаторите изказват съболезнования към близките на загиналите и благодарност към групите на Лидия Лънч и Анна Бо, както и на отделите "Комуникация" и "Международно сътрудничество" на БНР, благодарение на чиито бързи реакции, комбинативност и гъвкавост този толкова дългоочакван концерт ще се състои.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2070307816313679

Линк за билети: https://www.epay.bg/go/1476075583

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички