Виж кой спечели книгата Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението


Виж кой спечели книгата Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението

4024

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението този път бе от нашите приятели в издателство "Книгомания", в чийто каталог се появи книгата  на Георги Тошев "Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият със 184-страничното ЛУКСОЗНО произведение, включващо диск с документалния филм "АББА. Тяхната история", в последното за тази година благородно съревнование "Голямото лятно четене".

Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича мюзикълът, композиран от Бени Андершон и Бьорн Улвеус, който предизвика съдебен процес за авторските права между музикантите и писателя Карл-Джоан Сет?

Вярното е: "Кристина Фран Дувемала".

Честито на Томислава Петрова и Емилиян Кинов.

Кои са тези артисти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея?  Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и създала 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Формация, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.

"При последната ми среща с Бени през май тази година в Стокхолм, той ми каза: "Знаеш ли, музиката е необходимост, не амбиция. Всеки опит да се доказваш пред другите чрез нея е обречен!". Респектиран съм от честността, с която AББА присъства в света на музиката. Те се събират от необходимост да създават песни, които ги изразяват през годините. Разделят се, когато тази необходимост ги напуска през 1982 г. Отказват 1 милиард преди години, за да се съберат. Връщат се в студио преди няколко месеца от необходимост, за удоволствие, без амбиция. АББА са пример, че е важно да присъстваш честно в изкуството. И затова музиката им надживя стилове и моди!", казва Георги Тошев.

Премиерата на "Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението" подгря двата гастрола на "Шоуто на ABBA" в България. Както MySound.bg нееднократно писа, те предстоят в пловдивския античен театър на 27 септември и в столичната зала 1 на НДК на 29 септември. Спектакълът идва за първи път у нас за впечатляващи 2-часови концерти, а българската публика има уникалната възможност да преживее отново магията на скандинавската група в лайв, посветен на нейната 45-годишна музикална история.

Седмица преди появата на филма "Mamma Mia! Отново заедно" през юли, излезе и саундтракът към него - "Mamma Mia! Here We Go Again" във формати стандартно CD и двоен винил. Общият брой на песните в диска е 18. Първите два сингъла от него са "When I Kissed The Teacher" и "Fernando".

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички