Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Коледно вълшебство с Деси Тенекеджиева


Коледно вълшебство с Деси Тенекеджиева

3435

Варненската публика се наслади на истинско музикално вълшебство на красивата сцена в операта.

Както MySound.bg вече писа, Деси Тенекеджиева специално се завърна от Лондон, за да представи за първи път в родния си град коледен концерт-спектакъл с младите музикални звезди, носители на престижната награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев".

"За пореден път, Деси - Поздравления! След тъжен ден, успя да стоплиш сърцето ми... Толкова много таланти и красота променят хората!"
"Вие ни подарихте разтърсваща коледна емоция! Най-после нещо красиво в този град! Благодарим виии!"
"Невроятна Коледна Магия беше завлядяла и сцената и залата! Толкова талант, музика, красота, настроение... Уникално беше! Поздравления за всички и бъдете здрави, летящи и вдъхновени!"
"Такава музикална продукция и такъв вълшебен спектакъл Варна никога не е виждала!"

Това са малка част от отзивите, които заляха социалните мрежи на Деси и всички участници веднага след концерта. Публиката се пренесе в приказно пространство заедно с музикантите и гледаше през големия прозорец (мултимедия) как златната луна озарява нощното небе и снегът вали. На фона на това вълшебство Деси Тенекеджиева потопи зрителите във вълнуващи и любопитни спомени за първите стъпки на младите си приятели, които представяше чрез кратки филмчета, заснети специално по повод номинацията им за наградата за полет в изкуството, носеща името на незабравимия Стоян Камбарев.

Гостите се насладиха на класическа, госпъл и поп музика начело с маестро Страцимир Павлов и цяло съзвездие от млади открития на фондацията - прекрасните оперни певици Весела Янева и Мария Славова, виртуозното дуо на цигуларя Алекс Зайранов и китариста Георги Димитров - Жожо, пианистът-феномен Светослав Тодоров, който също пристигна от Лондон за концерта, а дни след това изнесе и самостоятелен рецитал в България Мол. Освен с ефектните си солови изпълнения на рояла, Светослав стана отново част от Gospel Chorale на Страцимир Павлов заедно с очарователната актриса Ирен Лазарова и любимците на Варна - певицата Антоанела Петрова, барабаниста Валери Ценков и басиста Борис Казаков. На коледното шоу изгряха и единственият поп изпълнител, подкрепян от фондацията – Георги Кючуков, известен с артистичния си псевдоним Mr. VOG, както и прекрасните ангелчета от студио Балет на Бистра Бъчварова, някои от тях може би бъдещи открития на фондация "Стоян Камбарев".

"За мен беше повече от вълнуващо да споделя сцената с тези изключителни млади таланти, вече истински звезди! Това са едни от най-впечатляващите за възрастта си класически музиканти и певци не само в България, но и смело мога да заявя в света. Много съм щастива, че фондация "Стоян Камбарев" е важна част от бляскавото им развитие, като продължава да ги подкрепя в осъществяването на конкретни техни арт проекти. А сега и с радост обявявам, първите наши пет годишни стипендии, които отиват именно при най-младите ни музикални звезди. Това стана възможно, благодарение на средствата, които събрахме по време на Втория благотворителен бал на фондацията в Лондон преди месец, под патронажа на НЦВ Княз Кирил Преславски, на когото благодарим сърдечно за подкрепата!", сподели Деси Тенекеджиева в качеството си не само на артист и продуцент, а и на председател на УС и вдъхновител на единствената по рода си фондация за изкуство в България, която се грижи за откритията си не само кампанийно, а с години напред.

Официалният дизайнер на коледния концерт София Борисова облече в приказно красиви рокли трите главни дами на вечерта - Деси и удивителните класически певици Мария Славова и Весела Янева, която освен с оперна ария смая публиката и с атрактивните  си интерпретации на госпъл класиките "Amazing Grace" и "Alleluia".

След любимите коледни мелодии "White Christmas", "Santa Baby", "Silent Night", "Jungle Belles" и много горещи аплодисменти, музикантите се върнаха за бис и спектакълът завърши емоционално с "Time Тo Say Googbye" в дует на двете млади оперни изпълнителки с надеждата за нови срещи с варненската публика.

Коледен концерт Варна – промо:

https://www.youtube.com/watch?v=Sdu767UEwQU

Снимка: Дарина Жорж за фондация "Стоян Камбарев"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички