Висенте Амиго със Сърцето на Андалусия в сърцето на София


Висенте Амиго със Сърцето на Андалусия в сърцето на София

3262

Germi Art & Entertainment представя виртуозния китарист от Кордоба Висенте Амиго с фламенко спектакъла "Сърцето на Андалусия" в зала 1 на НДК след по-малко от месец.
Както MySound.bg своевременно огласи, кралят на фламенкото отложи планирания си за септември концерт за 6 февруари, а българската публика с нетърпение очаква първото гостуване на именития гост у нас. С над 30- годишна кариера, той е сред най-големите съвременни испански китаристи. Амиго обещава да запали кръвта на родната аудитория с голямата си лична страст – фламенкото. Наследникът на Пако де Лусия и носител на "Грами" за латино е подготвил двучасово шоу за българските фенове. Акцент ще бъдат композициите от последния му студиен албум "Memoria de los Sentidos" ("Спомени за чувствата"), за който маестрото говори с особена страст и вълнение. Родните ценители на екзотичните ритми не само ще чуят на живо световноизвестния му елегантен стил, а и ще се насладят на неговия композиторски талант с виртуална разходка из всички албуми с най-доброто, създадено от него. А то е впечатляващо - осем студийни проекта с многобройни награди за фламенко, включително и за най-добър фламенко китарист от сп. Guitar Player, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за диска "Ciudad de Las Ideas" получава "Грами". Номинация за престижното отличие има и последният му звукозапис от 2017-а "Memoria de los Sentidos" в категорията Best World Music Album
Билетите за концерта на цени от 50 до 100 лв. са в продажба чрез мрежата на Eventim. Припомняме, че вече закупените пропуски важат за новата дата – 6 февруари, без презаверка.  В страницата на събитието във Фейсбук може да намерите актуална информация за концерта.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички