Книгата на К. К. Даунинг Дни и нощи с Judas Priest вече и у нас


Книгата на К. К. Даунинг Дни и нощи с Judas Priest вече и у нас

3841

Един от основателите на култовата хеви метъл група Judas PriestКей Кей Даунинг, e готов да ви отведе зад кулисите на метъл индустрията.
 На български език вече могат да бъдат открити "Дни и нощи с Judas Priest" – мемоарите на бившия китарист, написани в съавторство с журналиста Марк Еглинтън и разкриващи шокиращата изповед на хеви метъл "свещеника" за създаването на една от емблематичните банди в историята на твърдата музика. Увлекателното четиво (корицата на снимката) излезе в каталога на издателство "Сиела".
 В своите спомени Кей Кей Даунинг описва съперничеството, съдебните дела, скандалите, секса и наркотиците, насилието и най-вече свободата, които съпътстват пътя на групата. Откровен и обективен, той признава своите грешки, но и не спестява нищо нито на другите музиканти от бандата, нито на конкурентите от други групи като Iron Maiden. От незабравите мемоари "Дни и нощи с Judas Priest" ще научите повече за постоянните скандали около групата, за влизането на Дейв Холанд в затвора, за едно съдебно дело, което едва не слага край на съществуването на бандата, за напускането на редица музиканти, за взаимните нападки, раздори и разбира се – за последвалите събирания. Кей Кей Даунинг - бивш китарен аксмен на бирмингамските металурзи, припомня създаването на специфичното хеви метъл звучене, на хеви метъл стила на обличане, на  самата  "идеология" на твърдата музика. В центъра на "Дни и нощи с Judas Priest" е не друго, а самата музика на свещениците – мощна, смела, мачкаща клишета и предразсъдъци, променяща светогледи и най-вече – заразяваща със свобода.  Музика, натрупала своите грехове, но и защитник на надеждата.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички