Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Българският певец-емигрант Жан Мар с премиера в София


Българският певец-емигрант Жан Мар с премиера в София

4146

Най-популярният български изпълнител в ШвейцарияЖан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, избра София за премиера на новия си, четвърти самостоятелен сингъл.
Парчето "One More Time" ще бъде представено заедно с видеоклипа към него в Sofia Live Club на 5 юни. Входът е свободен, а началото е в 20.30 часа. Песента е музикален и лиричен хибрид на Уайтснейк и Уили Нелсън и вече се радва на огромен интерес в Цюрих и Базел.
Преди 4 години Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първият ѝ собственик. Жан се познава със сестрата на ПетяЕлица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала". Миналата година Жан направи музикалния си дебют у нас с "Love Is". В Швейцария сингълът вече втора година продължава да се върти по местните радиостанции, което прави Мар най-популярният български изпълнител в страната.
Екипът, с който Жан Мар създава най-новия си сингъл – "One More Time", който публиката ще чуе за първи път на 5 юни, е впечатляващ: на барабаните е Теодор Янков, работил със Силвия Кацарова и група Те; на пиано и орган – Иван Христов (изпълнителен музикален продуцент на "Х фактор" (3,4,5), "Като две капки вода" (2,3,4,5,6,7), група Сафо), бас – Ивайло Звездомиров (Графа, ФСБ, Те), китари – Бисер Иванов (Лили Иванова, Веселин Маринов), бекинг вокали: Станислава Христова. Текстът и музиката са авторски на Жан Мар, а аранжиментът е дело на Теодор Янков, Иван Христов и Ивайло Звездомиров.
На премиерата в Sofia Live Club феновете ще видят ексклузивно и видеоклипа на песента, а премиерата ѝ в YouTube ще бъде в 22.00 часа на 5 юни. Режисьор на видеото е Атанас Христосков. Водещ и DJ-съпорт на събитието е Васко Громков (DJ VaGro).
Жан Маринов е роден в София на 17 юни 1974 година. Започва да свири на китара и пее на 11 години. От 1989-1991 участва в хора на софийската Английска гимназия заедно с Атанас Русков (екс-Бейби Фейс Клан, Les Animaux Sauvages). До 1992 се изявява в няколко оригинални рок и блус групи. През 1992 година заминава в САЩ. Участва в кавър и оригинални рок групи в Ню Джърси и Ню Йорк 1992-2002 година. През 2010 година се завръща в София и подновява работа по запис на български поп-рок песни в екип с Теодор Янков и Атанас Копчев
След 2011 година Жан се мести в Швейцария и подновява музикалните си занимания. В паралел с любовта си към музиката той работи интензивно върху много аутсорсинг проекти, с които цели да привлече чуждестранни инвестиции в България. Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/385218312205517/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички