Rock Тhe Opera: Шоуто трябва да продължи!


Rock Тhe Opera: Шоуто трябва да продължи!

3576

Уникалното шоу Rock Тhe Opera гостува в Европейската столица на културата Пловдив, на 7 септември. Сред изящните мраморни форми на Античния театър рокът и класиката се преплитат в невероятна хармония, сътворена от музиканти на световно ниво. В концерта участват изпълнители от оркестъра на Пловдивската държавна опера в съвместен проект с Пражката филхармония и една от най-емблематичните рок банди в България – Ахат. Диригент и автор на спектакъла е Фридeман Рийле, музикант, чийто талант и иновативност не могат да се съберат в рамките на класическия жанр. Не е изненада и фактът, че още в самото начало новопоявилото се шоу получава подкрепа от Йън Гилън – рок легенда от Deep Purple и Black Sabbath, който участва като солист в 11 спектакъла на Rock The Opera.
Маестро Рийле ще композира омайващ коктейл от хитове на класическия рок като "We Are The Champions" на Queen, "Smoke On The Water" нa Deep Purple, "Shine On You Crazy Diamond" нa Pink Floyd и "With Оr Without You" нa U2, елегантно подчертан от симфоничния оркестър с романтичен привкус от античния декор и ефектни светлини за блясък.
Успехът следва Рийле на големите европейски сцени – Виенската опера, "Концергебау" в Амстeрдам, десетки концерти в Загреб, Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Милано, Палермо, Прага, Москва, Истанбул, Базел, Рейкявик и други. Голям успех бе и първото гостуване в България през декември миналата година, когато шоуто разтресе препълнената зала 1 на НДК.
На Античната сцена ценителите на рока музиката ще имат удоволствието да чуят гласа на "Черната овца" Звезди Керемидчиев (Ахат, Аналгин), Атанас Пенев (БТР), победителката от първия български "Мюзик Айдъл" Невена Цонева, Маркета Пауличкова от Чехия и Леан Джарвис от Великобритания. Те са подготвили програма с най-доброто, създадено от Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Pink Floyd, AC/DC, Rolling Stones и други любими на феновете рок групи.
Rock Тhe Opera е невeроятно красив спектакъл, в който рокът и класическа музика се преплитат в неочаквана, но перфектна симбиоза от звук, ритъм, интензивност, емоция, въображение и светлинно шоу, незабравимо докосване до душата и удоволствие за сетивата и на най-претенциозните меломани.
Събитието се очертава като един от акцентите в септемврийския афиш на "Европейската столица на културата – Пловдив 2019".  Билети се разпространяват в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички