Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

За Неправилния рап: Браво, господине!

30.09.2019   Десислава Мирчева
Ицо Хазарта
Един летен спомен ме връхлита с всичка сила днес!
 
...Пътуваме към Синеморец, станали сме мегарано, за да имаме поне половин ден за плаж. В бързината сме забравили всякакви провизии, само една бултка с вода и две празни чаши от кафе се мъдрят в колата. "Спри на някоя бензиностанция! Някъде! Умирам от глад!" – примолвам се нервно на спътника ми в живота и колата. "Не си разваляй обяда! Ей го къде е, скоро ще ядем прясна риба!", успокоява ме той, макар да виждам глад и в неговите очи. В този конкретен момент от радиото в колата зазвучават първите акорди на летния хит на Ицо Хазарта "Гладен". СлучаЕнос! Не мисла! Усилвам музиката до дупка и започвам да пея с пълно гърло през прозореца на колата: "Гладеееееен! Разбираш ли, че съм гладеееен!"
 
Този летен спомен тази вечер ще е бъде превърнат в среща от първо лице с негово величество любимият поет на едно цяло поколение – Христо Петров a.k.a. Ицо Хазарта. Часът е към 22.00 и малко. Пред Sofia Live Club тълпа няма - само няколко пушещи люде в очакване старта на концерта. С влизането ни предупреждават, че Ицо ще закъснее с половин час, излизането му е обявено за 22.30 часа. Нито в този момент, нито в заведението после чух или видях някой да мърмори за това оправдано закъснение. 
 
На сцената зад пулта е DJ Cass, редовна участничка в изявите на Хазарта и Ъпсурт. От колоните звучат рап и ар-ен- би – от класиките на Xzibit, Snoop Dog и Dr. Dre, до модерна версия на "Billy Jean" на краля на попа Майкъл Джексън. Тълпата около мен се забавлява, но забелязвам как всички са в една все още тиха еуфория, която бива превърната в силни възгласи (добре, че в Sofia Live Club имат здрави стени!), когато в 23.00 ч. Ицо излиза на сцената с чутовното парче "Хип-хоп". Заедно с него са и момичетата от балет Нова, които до края на вечерта ще сменят поне 10 костюма, кой от кой по-пъстри и шарени.
 
"Благодаря ви, че тази вечер сте тук и заедно откриваме сезона в Sofia Live Club! Винаги преди участие тук или ми излиза херпес, или се разболявам. Днес нямам херпес!", споделя Харата, докато бърше потта от челото си с бяла кърпа. "И понеже нищо умно няма да ви кажа, мога да ви попея!" Ето така купонът продължава с "Браво" и личния ми фаворит "Гладен". 
 
В албума "Неправилен рап" има и доста гост изпълнители, но за съжаление не всички ще се качат на сцената с Ицо тази вечер. Yavkata DLG ("Заради тебе") не може да присъства, Bobo е на на друго участие в Пловдив, но тук е Homelesz, за да изпълнят заедно "Имам човек". На края до Ицо застава и Белослава, за да парчето "Хлебарката". Непобедимата карта Хазарта обещава, че в края на вечерта ще обяви как точно ще компенсира липсата на колегите си за съвместни парчета.
 
"Въпреки възрастта си, толкова пластични и винаги верни!", казва Ицо за балет Нова, които излизат на сцената с униформи, жилетки, паравани, екстеншъни и дори надуваеми дюшеци пица! "Аз ще си взема бележка за бялата тениска, че сега съм като Веско Маринов на хип-хопа", споделя зевзекът, докато бърше потно чело с бяла кърпа и подсушава петната от напрежението по тениската си.
 
След около час диво рапиране, подскачане, рецитиране и без капка вода в себе си, Хазарта заявява: "Ами то това беше алмубът. Искате ли още?" Що за въпрос? Разбира се, че искаме. И настъпва моментът да се върнем към хитовете от едно време - за всички фенове на Ъпсурт. Ясно, че след такава събота вечер ще посрещаме неделя сутрин с "Бира и шкембе". Логично - тази вечер подскачането е "Нон стоп". И може да сме гладни физически, ама духовно сме нахранени с рап поезия. 
 
"Както ви обещах, намерил съм начин да ви запозная с всички мои колеги, които тази вечер не можаха да се качат на сцената с мен. Каня ви на 27 декември 2019 в зала 1 на НДК, където ще се опитаме да направим едно запомнящо се участие с Бобо, Белослава, Homelesz, Yavkata, DJ Cass и разбира се – балета Нова, въпреки възрастта им!"
 
След подобно обещание за концерта "Опознай Ицо преди да съдиш Хазарта" мога да кажа само едно: Браво, господине!
 
Сетлист:
 
Хип-хоп
Браво
Гладен
Заради тебе (feat Yavkata DLG)
Светещи жилетки
Нафта
Имам човек (Homelesz)
Нон стоп 2008
Известна
Радост feat Bobo
Заради тебе 2
Хлебарката feat Белослава
 
Encore:
 
Неделя сутрин (Ъпсурт)
Нон стоп (Ъпсурт)
Чекай малко (Ъпсурт)
Гладен feat Надуваеми пици ;)
Браво
 
Снимки на Иво Стоянов  - в секцията "Галерия"


2592
100%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930