ЛаТекст с ново видео, вдъхновено от хорър филми


ЛаТекст с ново видео, вдъхновено от хорър филми

3421

Литературната рок група LaText пусна ново видео към песента "Неделя" – част от втория си краткосвирещ албум.  Това е вторият клип към последните записи на бандата след "Толкова много неща", който излезе точно преди една година. 
За новото видео групата си сътрудничи с млади творци от НАТФИЗ.  То е дело на режисьорката Теодора-Косара Попова и монтажиста Волен Пенев, които се обединяват около любовта си към експерименталното кино от първата половина на миналия век. 
Видеото към "Неделя" - тук: https://www.youtube.com/watch?v=keLrVm5sdSI
Текстът на песента е стихотворение на Петър Чухов, което музикантите преработват в типичния си стил – съчетание между деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката. Подходът на видеоекипа към парчето е едновременно илюстративен и асоциативен, с хорър естетика и структура на сън. За да се получи впечатляващата игра на текст и образи, Косара и Волен гледат експериментално кино от началото на века в продължение на дни, а стартовият материал за монтажа е над 30 часа. Финалното видео е монтирано от 24 филма на принципа на постмодернизма – познати фрагменти, които на колажен принцип се превръщат в ново произведение. 
LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни). За седемгодишното си съществуване те са свирили в клубове и на фестивали в цяла България, често – с гости поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия, Румъния и други. През 2014-а излиза първото им EP "Само", включващо 7 парчета.  Както MySound.bg съобщи своевременно, миналата есен авангардният квартет пусна видеоклип към първата песен от новия си албум - "Толкова много неща", дело на визуалния артист Мери Адам

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички