Почитат Би Джийс с паметна плоча


Почитат Би Джийс с паметна плоча

7644

Бари и Робин Гиб – живите членове на легендарната група Би Джийс бяха почетени в Лондон със специална паметна плоча. Тя се дава за приноса им към поп музиката, предава „Daily Mail”.

Със същото отличие са удостоявани творци като Оскар Уайлд, Т С Елиът и Джейн Остин.

Плочата ще се намира в квартала Мейфеър пред дома на продуцента Робърт Стигууд, с когото триото е записвало в най-продуктивните си години межзу 1968 и 1980.

„Страхотно е да бъдеш почетен за това, което цял живот си правил с любов и радост. Мястото, на което стои плочата, ни е особено скъпо, тук сме написали някои от най-добрите си песни”, каза при откриването Бари Гиб.

По желание на братята плочата е посветена и на Морис, който почина през 2003  и оттогава Бари и Робин спряха да използват името „Би Джийс” за общите си изяви.

Би Джийс бяха въведени в Залата на славата на рокендрола през 1997.

Продали са над 200 милиона записи и са в челната петица на най-успешните изпълнители на всички времена, която включва Битълс, Елвис, Майкъл Джексън и Пол Макартни.

Роденият в Австралия продуцент Стигууд днес живее на осторв Уайт.

Задължени са му не само съгражданите му Би Джийс, а също Крийм, Мик Джагър и Дейвид Боуи. Той стои и зад редица музикални постановки като „Коса” и „Исус Христос Суперзвезда”.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички