Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Бъни от Оратница представя своя първи авторски албум

11.12.2019   MySound.bg
Бъни от Оратница
Познаваме Петър Йорданов Бъни като един от основателите на големи музикални проекти, сред които Оратница и Тъпани и гайди, Основно ветрове, Two Мan Оrchestra и Мy Story Of Folklore, но първият му албум носи името "BunyVerse" -  точно както се казва и неговият проект като независим артист-мултиинструменталист.
 
Дискът е изключително пъстър, в него участие взимат множество талантливи гост музиканти, сред които са Магдалена Петрович (виолончело), народните певици Валентина Добрева и Тодора Василева, Константин Кучев с цигулка и вокал и певицата Светлана Василева - вокал и съавтор на едно от парчетата.
 
Какво да очакваме като резултат?
 
Всеки слушател може да открие по нещо за себе си. Бъни и неговите колеги са успели умело да съчетаят български фолклор, африкански вибрации, източни мотиви и електронно ембиънт звучене. Музиката създава усещането за фина материя, обединяваща фолклорни елементи от древни култури, преплетени с елементи на съвременна музика и духовни традиции от отминали времена.
 
Всичките 16 песни можете да чуете на живо по време на предстоящата промоция на албума. Датата е 13 декември, часът - 19.00 ч., а локацията не е случайна, концертът ще се проведе в набиращата все по-голяма популярност зала на Национален студентски дом зад опашката на коня (пл. "Народно събрание" 10).
 
Билети - на място в деня на събитието, онлайн тук и в цялата мрежа на Bilet.bg.
 
За повече новини и допълнителна информация, следете страницата на артиста във Фейсбук: Бъни/ Bunyverse music page, а ако вече сте любопитни и искате да откриете албума (обложката на снимката), може да го направите в Spotify и YouTube, както и на диск в магазин Gifted, клуб "Микро" и oще много локации из цялата страна.


3037
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930