Георги Шопов е големият победител в Гласът на България 2020


Георги Шопов е големият победител в Гласът на България 2020

4183

Георги Шопов от отбора на Иван Лечев е големият победител в седмия сезон на "Гласът на България", чийто финал се състоя в ефира на bTV снощи.

43-годишният варненец бе удостоен с титлата "Глас на България" и получи наградата от 50 000 лева. Статуетката му бе връчена от миналогодишния фаворит Атанас Кателиев.

Втора завърши Йоана Сашова, следвана от "бронзовата" Керана, която получи 24% от вота на зрителите, и Елена Сиракова от отбора на Михаела Филева с 14% от гласовете.

Двете големи страсти на Шопов са музиката и рисуването. Завършил е живопис във Велико Търново. Записва се в песенната надпревара, за да даде добър пример на дъщеря си Виолета. "Желая ѝ да бъде силна и да не се отказва от мечтите си", каза Георги след победата. Това е трети триумф за Мастър Лечев в предаването, след като Радко Петков и Ния Петрова от неговия тим отвяха конкуренцията (съответно) през 2017-а и 2018 година. "В теб има душа, която излиза през гласа ти. Никой не може да ти отнеме това, което притежаваш" - с тези думи Лечев се обърна към своя подопечен.

Миналогодишният първенец сред треньорите Графа заложи на младите надежди Йоана Сашова и върнатия от зрителите след онлайн гласуване Александър Георгиев, а Йоана продължи с по-голям зрителски вот. Най-опитният тандем на финала – съучениците Георги Шопов и Пламен Бонев от хората на Иван Лечев се изправиха един срещу друг, но изборът падна върху каузата и страстта на Георги Шопов, който прочувствено изпя българската класика "Приятели" и  "Dust In The Wind" на легендарната арт-рок група Канзас. Той призова bTV да организира търг за статутетката, а приходите да бъдат използвани за кувьози и трансплантации, посвещавайки приза на всички деца в България. "Обещах на Бог да направя това, ако спечеля", призна развълнуваният Шопов веднага след награждаването. "Голямата ми мечта е да правя музика, а хората да я слушат", признава той. "Аз никога не съм се съмнявала в неговите възможности!", каза Ива - любимата жена на Георги. "Взех това решение преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и Ива и Виолетка си играеха и се смяха, беше много готино. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, в домое", разказа Шопов за решението си да дари статуетката, в случай, че спечели.

"Децата са най-голямата радост на света – те дават смисъла на живота", смята пеещият художник, който е израснал без баща, а мъжката сила в детството му е идвала от дядо му и вуйчо му. След като се запознава с баща си, Георги го очаква за поредния си рожден ден. Родителят обаче не се появява. 2 месеца по-късно момчето получава тикове. Според лекарите това се дължи на стрес и силна емоционалност от факта, че е бил излъган. Въпреки всичко той не се притеснява и споделя, че тиковете са част от неговата харизма. Среща се със съпругата си Ива в пиано-бар, където тя пее. Минути след запознанството си осъзнават, че са създадени един за друг. Преди три години се ражда дъщеря им Виолета. Георги и Ива понякога пеят у дома, като от време на време се включва и най- малката певица в къщата. Освен по музиката, Виолета също е запалена и по рисуването.  Малката си има свои четки и боички и много обича да рисува заедно с татко си.

"Изолацията ви се е отразила добре. Загубили сте страховете си и това се вижда на сцената. Всеки от вас излезе без задръжки и изрази себе си" - тези думи Графа коментира представянето на участниците. Освен победителя, зрителите определиха и полуфиналиста над 25-годишна възраст, който получава уникалния шанс да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо The Chainsmokers. Тази чест се падна на пловдивчанката Юлия Йорданова-Керана от отбора Камелия. 27-годишната певица, известна от формацията Керана и космонавтите, търси непрестанно нови предизвикателства и затова попада в риалити шоуто. "Това не е нещо, което съм очаквала. Благодаря ви!", с изненада коментира една от най-емоционалните участнички.

Финалният концерт се проведе на живо без публика в залата, но прикова пред малките екрани над 1 100 000 българи. Близо 45% от всички зрители са наблюдавали оспорваната вокална битка.  Пикът на зрителски интерес е в 22.00 часа, когато 1 454 000 души са станали свидетели на победата на Георги Шопов. Полуфиналистите премериха сили в осем солови изпълнения, след които по един участинк с по-нисък вот от всеки отбор напусна сцената завинаги. На крачка от финала отпаднаха Илин Папазян, Пламен Бонев, Александър Георгиев и Кристина Дончева. 19-годишната участничка от тима на Камелия получи не само признанието на своя треньор, но и неочаквано предложение за брак от приятеля си. "Аз знам, че това е човекът, с когото искам да прекарам целия си живот. Благодаря!", през сълзи призна Кристина

Накрая менторите благодариха за незабравимия седми сезон. Според новия регламент, те се бориха за първи път с по един участник на финала.

Както MySound.bg вече писа, настоящият сезон на риалитито, който стартира през февруари, представи "новата вълна" в музиката, поднесена от млади и талантливи изпълнители, чиято средна възраст е 20 години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички