Виж кой спечели двойната антология на P.I.F.


Виж кой спечели двойната антология на P.I.F.

2319

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше от нашите приятели в "Монте Мюзик", в чийто пребогат каталог се появи двойният диск Слънчеви и Облачни песни на обичаната група P.I.F. Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с ОРИГИНАЛЕН екземпляр от ЛУКСОЗНОТО издание на антологията. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е пилотният сингъл, който огласи появата на последния студиен албум на P.I.F. 5?

Вярното е: "Усмивка" (Под № 12 във втората част на настоящата колекция.)

Честито на Любомира Чуклева и Волен Зографов.

В двойния диск са намерили място поетични саундтраци на тъгата, сред които "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали". Колекцията CD 1 "Облачно" и CD 2 "Слънчево" излезе три месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери - на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

За фен - базата на P.I.F. антологията е истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията на групата отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте ѝ проекта до момента е почти невъзможно.

Съвременният български алтърнатив рок далеч не би бил това, което е днес, ако не бяха именно тези няколко герои от P.I.F., които в последните две декади създадоха модерния роден звук. Фронтменът Димо Стоянов е единственият в България, който свиреше на уникалния инструмент теремин - първият електронен музикален уред в света.

Група P.I.F. е основана от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 година във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. Твърдят, че са една от първите алтернативни банди у нас.

От 1999 година свирят под името P.I.F. (абревиатура на Patriots In Fashion).

"Спечели с MySound.bg" ще продължи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички