Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Иван Шопов и Trigaida в силна партия с онлайн концерт


Иван Шопов и Trigaida в силна партия с онлайн концерт

3157

Платформата Music Elevator, която стартира в подкрепа на българските музиканти по време на пандемията, не спира да храни духа с музика на живо.

Два поредни концерта в 5-тия ивент от онлайн серията на Кoncerti.bg. предстоят на 8 април, четвъртък, с начало 20.00 часа. Те ще могат да бъдат гледани безплатно на Koncerti.bg - www.facebook.com/koncerti.bg и YouTube канала http://bit.ly/KoncertiBulgaria-YouTube.

В това издание ще се състои премиерата на новия албум на Trigaida, украсена със самостоятелен диджейски сет на Иван Шопов. "Elate" в Bandcamp.
 
Trigaida преплитат българския фолклор с модерната естетика на електронната музика. Дебютният им албум "Еlate" е с актуален саунд - различен прочит на родното музикално наследство, използвайки фолклорни мотиви и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот чрез влияния от популярни електронни жанрове, сред които дръм-ен-бейс, дъбстеп и трип-хоп. Проектът обединява таланта, креативността и опита на тримата утвърдени на българската сцена музиканти.
 
Това са Ася Пинчева от Мерудия и Космическите гласове на България, Георги Маринов - Хорхе с диджериду и гайда, звученето на Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin 'Pipers и дълбочината на музиката на Иван Шопов (Balkansky, COOH).
 
Иван Шопов (вляво на плаката) - вдъхновителят на популярната поредица One Man Party, продължава втората част на вечерта с диджейски сет в духа на фолктроник триото. В уикенда след концерта ще има уъркшоп, с който да надникнете в "кухнята" на Trigaida и да видите как се ражда магията между тримата музиканти.

Music Elevator организира 10 събития, някои с по 2, други с по 3 различни концерта, 10 уъркшопа и конкурс. Една от мисиите е срещата между големи имена от музикалната сцена и прохождащи банди, млади музиканти или стартиращи колаборации. Може да видите всички излъчени до сега събития, а също и какво предстои на me.koncerti.bg или във Фейсбук страницата Koncerti.bg.

Мusic Еlevator е част от стратегията на сдружение "Концерти.бг" за подкрепа на артистите от българската музикална сцена в условията на пандемия.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички