ФБР погна блогър, пуснал нови парчета на Гънс Ен Роузис в мрежата


ФБР погна блогър, пуснал нови парчета на Гънс Ен Роузис в мрежата

5920

Блогър, който пусна парчета от дългоочаквания албум на Гънс Ен Роузис  (Guns N' Roses), "Chinese Democracy", в мрежата, бе посетен от служители на ФБР.

Последната седмица Интернет-пространството бе разтърсено, след като калифорниеца с никнейм "Skwerl" пусна девет нови парчета на Гънс Ен Роузис в своя блог, като три от тях се появявиха там за първи път.

Skwerl, който е бивш служител на департамента по разпространителската дейност към "Universal Music", а в момента е уеб дизайнер, твърди, че е получтил песните от анонимен източник.

Само преди няколко дни той бил изненадан, когато се оказал лице в лице с агенти на ФБР, докато бил на работното си място.

"Беше като от засада", заявил блогърът пред списание "Rolling Stone" и добавил, "когато се прибрах от обедната ми почивка, те ме чакаха в предверието. Доста е страшничко, че знаят къде работя".

Двама млади полицаи са го разпитвали в продължение на 15 минути за това от къде е получил въпросните песни и си уговорили среща с него в дома му по-късно същия ден.

От ФБР искали да видят оригиналните файлове, но Skwerl ги бил изтрил предишната седмица по препоръка на адвокатите на Аксел Роуз. За тях останали само парчета "втора ръка", които в момента лесно могат да бъдат намерени на доста места в мрежата.

Блогът на американеца се претоварил, след като той съобщил тази история в него. Получил и няколко телефонни заплахи, но за сега нищо повече не е предприето срещу него.

"Не се притеснявам. Парчетата не бяха оставени за сваляне, не бяха дори завършен продукт. Не съм сигурен кой е притежателят на тези записи. Чувствам, че ще преживея цялата тази работа", добавя посетеният от властите на реда Интернет потребител.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички