Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

R.O.B.T.F. разтърсиха 3 Уши с нов барабанист и старо очарование


R.O.B.T.F. разтърсиха 3 Уши с нов барабанист и старо очарование

7055

В събота, 28 юни, родната дръм ен бейс формация R.O.B.T.F. изнесе първия си концерт след кончината на култовия си барабанист Михаил Яланджиев-Църо. Събитието беше приютено от софийския клуб "3 Уши".

Пристигаме в десет и половина – клубът е все още празен. Макар да имаме известни съмнения дали в действителност мероприятието ще се състои, все пак се настаняваме и зачакваме с нетърпение. Скоро към нас се присъединяват още фенове и постепенно клубът започва да се пълни.

Сред публиката се отличават и познати лица от софийския ъндърграунд – певицата на Насекомикс Рони Попова и барабанистът на Дет Скуод, а отскоро и на Ейлиън Индъстри, Даниел Горанов.

Минути преди полунощ, R.O.B.T.F. сгряват сърцата ни, като започват да се подреждат на сцената. Феновете съответно заемат места пред нея.

Групата излиза в състав: Здравко Минев-Здравеца – програминг, Добрин Филипов-Малкия – китара, Добри – барабани и О Джей (Огнян от О Джей Бенд) – вокал.

Началото е поставено от култовото "E.E. Monkeys" от последния албум на групата – "Eco Teleporter" (2004), последвано от "Groovybonecrusher". Касапницата обаче започва с "Green Level" от същия албум – то безмилостно прониква навсякъде и начупените ритми се вливат в нас, независимо дали го искаме.

Добри достойно заема мястото на Църо, О Джей – още по-достойно това на Нуфри, предишният MC на групата. И докато основната банда на Нуфри - Паникън Уайаскър (Panican Whyasker) забива в един друг софийски клуб, R.O.B.T.F. доказват, че българският дръм ен бейс все още е жив.

Убийствените бийтове изпълват клуба и ни заливат безкомпромисно. Здравеца е във вихъра си, а Малкия както винаги е дълбоко вглъбен в китарните магии, които твори. Огънят обаче се поддържа от Добри – сърцето на R.O.B.T.F. все пак винаги са били барабанните каскади.

Групата продължава с парчета от последния си албум – сред тях са "Rising In East" и "Abyss" – добре познати на феновете. Те повдигат градуса сред публиката и дори седящите (има и такива) се опитват да подскачат.

Освен със стари парчета обаче R.O.B.T.F. ни халосват и с нови творби. Групата не изменя на стила, в който е свила гнездо - вдъхновението явно не е напуснало музикантите. За радост на присъстващите, които продължават неуморно да подскачат пред сцената.

Макар като цяло саундът да е маркиран от определен минимализъм, това в никакъв случай не вреди, даже напротив. Новите текстове са леко абстрактни, от което звукът само печели – усещането е почти като от саундтрак към футуристичен филм.

Концертът завършва с парче посветено на незабравимия Църо. Въпреки че искаме още, след такъв завършек, можем само да замълчим. Купонът обаче продължава – все пак това е последната вечер на клуба преди традиционната му лятна ваканция.

Веселбата продължава с Ред Хот Чили Пепърс и Рейдж Ъгейнст Дъ Машийн, но ние плавно се изнасяме. Пишещата тези редове може само да възкликне: "Ликуй, народе, дръм-ен-бейсът е жив!"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички