Дарън Емерсън вдига купон на Златните


Дарън Емерсън вдига купон на Златните

5947

Дарън Емерсън (Darren Emerson) е специалният гост в "PR Club" (срещу хотел "Интернационал"), Златни пясъци, този петък.

Нашият DJ Джорджо Би ще подгрее преди сета на човека, ошлайфал уникалния саунд на Ъндъруърлд (Underworld).

За повечето хора Ъндъруърлд е равно на “Born Slippy” - хит, започнал живота си като Б-страна на сингъл с микс, направен “на шега” от Дарън. Парче, което доведе истерията покрай филма “Трейнспотинг” до краен предел през 1996, влезе в сутрешните блокове на "BBC", продаде милиони бройки и накара строители, студенти и юпита да викат истерично на дансинга “lager, lager, lager”.

Той е изворът на енергията в състава, възкликнаха единодушно свидливите на похвали британска критици тогава.
 Емерсън е член на знаменитата електронна формация от 1990 до 1999, когато излиза последният й диск - "Beacuop Fish", подписан съвместно с Карл Хайд и Рик Смит.

Британецът дебютира солово с микса "Global Underground: Uruguay" (2000), последният му проект е "Underwater, Episode 4" (2005).

Дарън купува първите грамофони на 14 години - да миксва техно и хип-хоп. На 16 вече е сериозен диджей, по адрес на когото излизат хвалебствени статии в английските списания "The Face" и "I-D".

На 18 - аха да зареже музиката и да посвети живота си на играч от Лондонската стокова борса, се запознава с Карл и Рик от тогава никому неизвестната група Ъндъруърлд.

Тази среща обаче променя коренно живота му. Той се отказва от кариерата на брокер и се захваща с диджействане на пълен работен ден, превръщайки се в трети член на бандата.

Ъндъруърлд много скоро стават звездите на стила и оставят дълга серия класики, всяка от които с бийтовете на Дарън.

След близо десет години във формацията, той решава да продължи солово и много скоро се превръща в най-повтаряното име в парти-вселената. Без значение дали жъне успехи с парчетата си като "Scorchio" или с ремиксите за Фетбой Слим, Бьорк, Пъф Деди, Кемикъл Брадърс, Продиджи, Ди Орб или Дарън Прайс - четвъртия "щатен диджей" в Ъндъруърлд, Емерсън е все на върха.

Освен като артист той се справя добре и като мениджър, превръщайки стартирания на шега "Underwater" лейбъл в музикална компания номер едно според английската електронна библия - сп. "DJ Mag".

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички