Звездно пънк начало за фестивала Sziget 2008!


Звездно пънк начало за фестивала Sziget 2008!

5746

С Антифлаг, ирландските пънк-фолк веселяци, Ленинград и Кълчър Шок (Kultur Shock), ден първи на фестивала "Sziget" 2008 се оказа порядъчно потен и бесен. Напразно Аланис Морисет и леко скучните Дъ Куукс се опитваха да влеят спокойствие в калните и нахилени чуждестранни тълпи сновящи между няколкото главни сцени. Официално фестивалът започна с гръм и трясък!

След бодрите изцепки на Шнуров и типичното за Ленинград пого, на "Уърлд" сцената излезе Сеун Кути с шеметния осемнайсетчленен оркестър на брат си. Докато Иджипт Ейти заливаше публиката с блага смес от джаз и нигерийска традиционна музика, Дилинкуент Хебитс се съгласиха да дадат интервю за "MySound.bg" (което ще имате възможност да прочетете след фестивала), след което се оттеглиха за кратка и опушена почивка преди гига си, започващ на "Wan2" сцената в 23:00 часа.

Чикано хип-хоп звездите започнаха изпълнението си с много поучителни слова към младежта, след което, противно на проповедите си, започнаха да раздават текили на публиката. А тя едвам се побираше в (удвоената по размер тази година) палатка на унгарското музикално списание "Wan2".

Също в единайсет започна и концертът на любимците ни Кълчър Шок. Турбо пънк формацията събра в "А38" повечето балкански посетители на фестивала. Докато Джино радваше публиката с всички „евъргрийни", източноевропейското пого, започнало още по време на гига на Ленинград, продължи все така леко и енергично, без жертви и с много смях. След концерта Джино и Вал дадоха дълго интервю, което читателите на "MySound.bg" също ще имат шанс да прочетат след фестивала.

Докато пиша това, вторият ден от феста вече отдавна се е развихрил. На главната сцена (която се намира точно пред пресцентъра, в който пиша в момента) Миленколин завършват гига си сред радостни викове. Публиката се е събрала пред нея още от три следобед, когато Президънтс Ъф Ди Ю Ес Ей накараха десетина хиляди души да скачат като луди на 35-градусовата жега и изгарящото слънце.
 
След Миленколин прашната буря пред главната сцена започва да се утаява, само за да се вдигне наново около осем тази вечер (14 август), под звуците на Кайзер Чийфс. Предстоят още Джамирокуай, Ки-Мани Марли, и любимците на Рейдиохед, немците Моудселектър.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички