Филмът Mamma Mia! тръгва у нас на 5 септември


Филмът Mamma Mia! тръгва у нас на 5 септември

5610

Филмът "Mamma Mia!" тръгва по кината у нас чрез "Прооптики България" от 5 септември.

Саундтракът към кадрите пък се нареди сред големите хитове лято 2008. Той завладя първите места в класациите за албуми и достигна платинен статус за продажби.

Албумът е N 1 в чарта "Топ 200" на списание "Billboard" и за четвърта поредна седмица на върха в класацията за музика към филми. Проектът съдържа класики на АББА (АВВА), изпълнени от актьорите, участващи във филма – Мерил Стрийп, Пиърс Броснън, Колин Фърт и др. Той бе N 1 по продажба три поредни седмици и в "iTunes". Този успех направи "Mamma Mia!" албум  с най-висок дебют в цялата история на записи на легендарните шведи.

Към феномена "Mamma Mia!" се присъедини и оригиналният саундтрак към мюзикъла, който осем години след официалното си издаване отново достигна до N 1 в чарта "Billboard Broadway", като се задържа на върха цели 3 поредни седмици.

"Публика на всякаква възраст е вдъхновена от вечността и доброто настроение в албума. Музиката се харесва както на АББА феновете, така и на младите хора, които сега откриват тези песни. Най-накрая АББА са на върха на поп класациите в Америка”, коментира Крис Робъртс – президент на Класика и джаз департамента и председател на "Decca Label Group".
 
Саундтракът е миксиран, мастериран и продуциран от самите музикални гении на АББАБени Андершон и Бьорн Улвеус. Те се събират в Стокхолм през февруари 2007 с оригиналните музиканти, с които са записвали албумите на квартета. Освен че продуцира записа, Бени свири и на клавишните.

В началото на месеца АББА счупиха рекорд, заставайки и отново на 1-а позиция в класацията за албуми на Великобритания.

Компилацията с най-големите им хитове "Gold – Greatest Hits", издадена за първи път през 1992, пребори чисто новото творение на Колдплей и ги остави на второ място.

Това е най-старият албум, който някога е бил на първо място. За последно това се е случило през 1999.

Никой проект до този момент не се бе връщал до пикова позиция след толкова дълъг период от време.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички