Буена Виста Соушъл Клъб по къщите


Буена Виста Соушъл Клъб по къщите

6338

Паметното шоу на "Буена Виста Соушъл Клъб" (Buena Vista Social Club) може да бъде съпреживяно и у дома, по чехли и с чаша в ръка.

Вторият албум на легендарната формация, запис от единствения им напълно разпродаден концерт в "Карнеги Хол" на 1 юли 1998, ще бъде на музикалния пазар у нас от 13 октомври, съобщиха от "Дюкян Меломан".

В продуцирания от Рай Куудър и Ник Голд двоен луксозен диск феновете ще могат да чуем големите гласове на Куба. Това са Компай Сегундо, Ибрахим Ферер, Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Пио Лейва, както пианистът Рубен Гонсалес, басистът Качайто Лопес и тромпетистът Мануел Гуахиро Мирабал.

Документът е от изява, която никога не би могла вече да се повтори, тъй като, за съжаление, повечето от главните герои не са между живите.

Това издание отбелязва и 10-годишнината от историческото, музикално събитие в "Карнеги Хол" и включва непубликуван до момента снимков материал и книжка със споделени спомени от Рай Куудър и останалите музиканти. Фиестата бе запечатана и във филма на Вим Вендерс, съхранил духа на Куба от края на ХХ в. и направил популярни и обичани фигурите, съставляващи ядрото на великата формация.

Откакто се появи на бял свят преди 11 години, митичният запис на "Буена Виста Соушъл Клуб" възроди и интереса към Куба и нейната музика в международен аспект. Много други групи от този регион носят красотата на своята мелодична традиция, но никоя не е като общността "Буена Виста", защото онова, което се случва тогава в малкото студио на Егрем, именно с тези музиканти, е неповторимо.

"Сякаш духовете бяха пуснати от бутилката", казва неотразимият вокалист, китарист и двигател на проекта  Рай Куудър.
 
Официалната история "Buena Vista At Carnegie Hall" ще има своята световна премиера чрез World Circuit на 13 октомври 2008 година.

Повече информация, видео и семли за слушане: на http://worldcircuit.co.uk и на http://meloman-bg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички