Тиесто потърси изгрева и в София!


Тиесто потърси изгрева и в София!

6474

Столицата ни стана част от мащабното лятно турне “In Search Of Sunrise” на най–световния диджей – Tиесто (Tiesto) снощи.

Това е второто идване на транс гуруто у нас. Първото беше през 2005. Пак във "Фестивална".

Тогава той отдаде истински рeвeранс към българските си фенове, като заедно с  хора от град КотелДеца Орфееви" направиха песента му "Suburban Train".

След което знаменитият холандец твърдеше, че това изпълнение е най-доброто от всички подобни, които е правил с различни артисти. Наистина беше така, моментът беше вълнуващ - дори потресаващ, все едно звучеше велик химн...

И въпреки това партито тогава беше под очакванията...

Този път атмосферата беше титанична!

И помен не беше останал от иначе натуралната соц атмосфера на "Фестивална".

Осветлението и ефектите се случиха както бяха обещани - конкуриращи големите европейски клубове. Звукът бе силен.

Залата беше пълна до пръсване. Организаторите на такова събитие ще трябва да помислят за по–голямо пространство наистина. Особено за изпълнители от такава висша лига и подобен парти саунд. Той си иска своето. Просто ”Trance music needs more space…”.

Купона подгря Владислав Рашков. В комбина с уникалните вокали на Вяра от “Стар Академи” и на фона на уникално звучащ сакс.

Както и през 2005, Тиесто се появи като звезда сред препълнената с обич зала. Той започна с “Andy Duguid feat Leah – Wasted”. Пак като през 2005, пусна “Just Be” и “Traffic”...

Мултимедията зад него излъчваше ту огън, ту вода и от време на време изписваше “SOFIA! LET ME HEAR YOU!”, което подлудяваше публиката...

Сетът на Тиесто през 2008 беше с нива по- добър от предишния. Дали защото той вече е по – популярен в България, дали защото организаторите се бяха постарали повече, или може да се отчете повишаване на клубната култура на българска територия? Не може да се каже точно. А вероятно всичко гореизброено, взето заедно, да е вярно. За което пък и организатори, и фенове, заслужават адмирации!

Точно преди да пуснат в залата събралото се множество, то скандираше “Тиесто шампион!” Правилно: шампион е! И за президент става.

Лятното турне на Тиесто не е със случайни дати. Случва се точно тогава, когато тече гласуването за “DJ TOP 100” на планетата – където единствено той, три пъти е бил N 1: през 2002, 2003, 2004... Тази класация набира все по-голяма и все повече хора от цял свят гласуват за нея.

Резултатите от тазгодишния вот ще станат известни в края на есента, като интригата на върха тази година е както в предишните няколко... Тиесто, Армин ван Бюрен или Пол ван Дайк.

Вчера  Тиесто беше в София, днес вече е в Монте Карло за следващото парти... И там ще търси изгрева... Този път не даде никакви интервюта, нито пресконференции. Иначе - кой знае, можеше да отговори намерил ли е нещо в София.

Със сигурност обаче София го намери. До края на септември турнето му има още няколко дати.

През октомври му предстои женитба за деветнайсетгодишната му приятелка, както и свободно време за уникалния му автомобил “Aston Martin V8 Vantage”.

През декември пък ще е в Мексико - с нова поредица от партита.

Време е следващият голям - Армин ван Бюрен, да намине насам!  Снимки от партито вече може да намерите в нашите "Галерии"!

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички