Снууп Дог показа, че хип-хопът е жив


Снууп Дог показа, че хип-хопът е жив

5540

Снууп Дог (Snoop Dogg) изнесе първия си концерт в България в четвъртък вечерта. Това се оказа шоу, което рап феновете трудно могат да забравят. След като през 2003 най-големият (поне според мен) Рийза от У-у Танг Клан събра 6000 души в зала "Фестивална", и то в пиковия момент на рапа в България, сега Снууп Дог показа, че за хип-хопа тук отново има сцена, като приюти около 7000 души.

Че рапът е жив, показа и публиката. Тя искаше да чуе класическите парчета на Снуупи и ги получи. Поне половината от изпълненията му бяха от златната колекция. "Nuthin' But AG Thang”, „Next Еpizode”, „Who Am I? (What's My Name?)” бяха най-очаквани от хората в залата. Снууп ги изпя брутално!  Със  звучене на бавно фънк темпо, семплиране и мелодичност на жива музика.

Рапърът показа на българската публика, че е един от най-големите представители на златната школа на хип-хопа.  Периодично хора от неговото крю задаваха класическия въпрос: “Do you smoke weed?”. А отговорът беше ясен. Как и да е друго, след като звездата на вечерта “узаконяи” култа към употребата на марихуана, алкохол и отношението към жената като към вещ.

Преди появата на звездата на вечерта ни подгряха MC-тата Даз Дилинджър (втори братoвчед на Снууп и един от музикалните продуценти на най-успешния албум на ТуПак) и Каръпт (също от родата). Двамата забиха в старо генгста звучене с  „провлачени рими” и нахално поведение. Каръпт дори флиртуваше с публиката, като показа, че може да бъде част от нея, да прави каквото... прави.  А тя, да пуши, да се ръкува с нея.

Именно това прави голямата звезда. Защото знае, че е голяма заради публиката си, а не заради продуценти и изкуствен имидж. Освен на Даз Дилинджър и Каръпт, присъствието на Снууп също беше хипнотизиращо. Той вървеше бавно и авторитетно по сцената, показваше интимност към публиката и сякаш без да иска, задоволяваше всичките й капризи. Още един плюс към неговото его (Ego Trippin').
Това пролича най-много когато под звуците на "Jump Around" на Хаус Ъф Пейн хип-хоп звездата развя българския флаг и се показа с фланелкая, върху която бе ликът на Димитър Бербатов. Нещо, което и преди беше правено от Ейшън Дъб Фаундейшън, само че с фланелка на "Барселона" и Христо Стоичков. Сега го направи и Снууп, като това накара публиката да го заобича още повече.

Единственото нещо, с което рапърът разочарова е, че изпя големия си хит „Sensual Seduction” на плейбек. Което обаче не попречи в края на концерта  да зададе въпроса „What's my name" повече от 20 пъти,. Публиката отговаряше все по-силно и по-силно.

През 2003 след концерта на Рийза в главите на рапърите звучеше следното – „Old school mada facka, W-tang mada facka”, а сега - просто „Its like this and like that and like this and uh...”  Снимки от концерта разгледайте в нашите "Галерии"!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички