Клиф Ричард потроши собствения си рекорд


Клиф Ричард потроши собствения си рекорд

6079

Сър Клиф Ричард (Cliff Richard) подобри собствения се рекорд миналата седмица. Песента му "Thank You For A Lifetime" скочи на 3-о място в британските чартове.

С това музиканът стана единственият англичанин с "Топ 10" хитове половин век след своя дебют, съобщиха световните агенции.

Клиф държи и първенството за песни, пребивавали в "Топ 20". Те са общо 120, от които - 14, са се позиционирали на N 1, а 65 са се връткали в "Топ 10".

Изпълнителят, когото критиката определи като "британския отговор на Елвис Пресли", вдигна шумен купон в Лондон по повод 50-годишнината от първия си пробив в класациите на Острова.

Парчето "Move It" разби чартовете през 1958.

Преди няколко дни стана ясно, че, окрилен от радушния прием на новото му изпълнение, певецът е намислил ривайвъл на легендарната банда Шадоус (The Shadows).

Той бе неин фронтмен между 1958-1968. През годините досега групата се събра на няколко пъти, последният от които - през 2005.

Ханк Марвин и Брайън Бенет - знакови китаристи на Шадоус, са подкрепили идеята за реюниъна. Той ще се осъществи обаче след около две години.   

Формацията е сред пионерите на бритиш бийта (да не се бърка с модерните брит-поп и брит-рок!). Тя заложи на фонична комбинация от рокабили, скифъл и блус. В нейния хитов репертоар са както вокални, така и чисто инструментални парчета. Сред най-популярните й мелодии са "Man On Mystery", "Foot Trapper", "Wonderful Land", "Kon-Tiki" и, разбира се, "Apache".   

Над 250 млн. екземпляра са продадени от албумите на Ричард досега.

Последният му диск е "Dynamite" (2007)

Кралицата ръкоположи Клиф за сър през 1980.

Музикантът, чието истинско име е Хари Уеб, ще отбележи 68 на 14 октомври.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички