Вим Вендерс подгрява за Елиадес Очоа в София


Вим Вендерс подгрява за Елиадес Очоа в София

5593

Елиадес Очоа (Eliades Ochoa) е специалният герой в "Преди концерта", рубрика на "Дома на киното" в София.

Бащата на латиното ще гастролира там на 24 ноември, 2 и 3 декември, подгрявайки сам за себе си преди шоуто, което ще направи на 10 декември в зала 1 на НДК.

Преди концерта” е специалната рубрика, в която се появяват филми и заснети концертни участия на различни музиканти, които предстои да видим на българска сцена. Това е нагорещяване на публиката преди спектакъла на живо, предвкусване на удоволствието от реалната среща с артиста или неговата група.

Идеята стартира през лятото с филма-концерт, посветен на Боби Макферин и с участието на българския хор Ангелите, продължи с прожекцията на продукцията на Карлос Саура - "Иберия", и със специалния видеоклип на Фернандо Труеба на песента “Zambra” от програмата “Mujeres” на Естрея Моренте.
 
Довечера, а и на 2 и 3 декември, влюбените в кубинската музика ще могат да видят култовата лента на Вим Вендерс - "Buena Vista Social Club".
 
Тези три специални прожекции са за разпалване на огъня в сърцата на българската публика точно преди гостуването на човека с каубойската шапка от Буена Виста Соушъл Клъб - Елиадес Очоа.

Откакто се появи на бял свят преди 11 години, легендарният първи запис на Буена Виста Соушъл Клъб възроди и интереса към Куба и нейната музика. Много други групи от острова носят красотата на тази традиция, но никоя не е като Буена Виста, защото онова, което се случва тогава в малкото студио на Егрем именно с тези музиканти, е неповторимо.

"Сякаш духовете бяха пуснати от бутилката", казва идейният двигател Рай Куудър.
 
Вторият албум на легендарната формация Буена Виста Соушъл Клъб е запис от единствения им, напълно разпродаден концерт в "Карнеги Хол" (1 юли 1998). Той бе запечатан и във филма на Вим Вендeрс, съхранявайки духа на Куба от края на ХХ в. и правейки популярни и обичани фигурите, които съставляват ядрото на великата формация.

Цените на билетите са 8 лв. и 6 лв. за студенти и ученици.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички