Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Безсъници в Сиатъл! Тежки вторници след потни понеделници

25.11.2008   Михаела Селиктар
Seattle calling
Столичният клуб "Строежа" посрещна феновете на сиатълския саунд във вечерта на последния мразовит понеделник от месец ноември.
 
За пореден път голяма част от публиката мърмореше и имаше защо. Много хора останаха без билети, други бяха порядъчно стъпкани.
 
Обявеният час никога не е означавал нещо особено за повечето събития у нас. Вчера беше същото.

Но-о-о-о-о: всичко в името на музиката. И то не коя да е, а тази от Сиатъл.
 
На поредното издание ни зарадваха Секта, Немо и Дер Хундс, както и сборни формации, включващи  музиканти от Ауейк, Скреч, Макрофоун, Порнографик Монстър и Дайълог.

Гости на микрофона бяха Явор Захариев (екс Гравити Ко. и настоящ член на Фрий Уил Съсайъти) и Свилен Ноев от Остава.
 
Първи поеха наздравиците от публиката Секта - Деян Драгиев-Даката (Паникън Уайаскър, Грууви Боункръшър, Уикеда, Ревю...), Жоро Варамезов, известен от Джанго Зе, Моцарт от Макрофоун и Нели Тотева. (Тоест - отборът, който озвучи Руши в "Secret Concert" на "MAD TV").

Секта е смелото решение на трима барабанисти да превземат музикалната сцена и всички ние, покорните фенове, ще пием и ще пеем на техните концерти, докато наистина не успеят.

Всички чакаха с най-голямо нетърпение Дер Хундс. Тази група е един от малкото останали ветерани - участници в "Seattle Night".

Боби (Косатката), Миро, Жоро и Вили са групата, която досега е забивала най-добрите кавъри на Саундгардън (и не само) и винаги се е отнасяла с уважение към творчеството на любимите сиатълски групи.
 
Вчера в "Строежа" най-силно се усети пристрастието на публиката, която екзалтирано крещеше "Дер Хундс, Дер Хундс"...

Дано скорошното излизане на първия им авторски албум да пожъне същите положителни емоции и да покаже на по-широк кръг от хора таланта на тези прекрасни музиканти.

Стискаме палци и с трепет очакваме следващото издание на "Сиатълските нощи".

Молим обаче за въздух - много сме, трябва ни място.

И Бог, и Кърт са ни свитедели!  


5374
83.33%
 

Юли ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031