Живко Петров и Ангел Заберски – добър вкус и добра кауза заедно


Живко Петров и Ангел Заберски – добър вкус и добра кауза заедно

5779

Концертът за два рояла на Живко Петров и Ангел Заберски-син в столичната зала "България" снощи показа, че по Коледа наистина стават чудеса. Че у нас също е възможно добрата кауза да бъде заявена с добър вкус, без сиромахомилство, сълзливи послания или откровен кич и самореклама за участниците.

Изявата беше благотворителна и част от кампанията “И Аз мога” в подкрепа на Медицински център за деца с увреждания в Студентски град, София.
 
През годината кампанията привлече много партньори и съмишленици, беше проведена с много професионализъм и достойнство и концертът чудесно окръгли усилията на хората, работили за каузата.

Респектираща класа, майсторство и чудесно партньорство – това показаха и двамата пианисти, всеки с различен щрих и стил, но наистина заедно на сцената. Аплодисменти заслужиха и Димитър Семов на барабаните и Димитър Шанов – контрабас. Музикантите изнесоха класен концерт, достоен за европейска столица в очакване на Рождество.
 
Огромната видеостена над изпълнителите внасяше полъх на технологична модерност и влезе в неочаквано сполучлив контраст с класицистичния минимализъм на залата.

Очаквано сполучлив се оказа джаз подходът на музикантите в интерпретирането на класически репертоар по произведения на Григ, Моцарт, Рахманинов, Дебюси.


Вкусът и изтънчеността си личаха в аранжиментите, умелите и много уверени импровизации. Публиката оцени майсторското надсвирване на Петров и Заберски върху "Концерт за пиано" на Григ, както и чудесната разработка по "Ръченица"-та на Петко Стайнов.

Радостно беше да се наблюдава джентълменското партньорство между толкова ярки и блестящи по темперамент пианисти като Заберски и Петров, които дадоха най-доброто от себе си с много артистизъм и чувство.

Вероятно не е задължително добрият вкус да е част от благотворителните кампании, но определено помага.

 

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички