Наши промоутъри още преговарят с Ей Си/Ди Си за шоу в България


Наши промоутъри още преговарят с Ей Си/Ди Си за шоу в България

7541

Все още има шанс титаните Ей Си/Ди Си (AC/DC) да свирят в България. "Не сме изгубили надежда", писа в. "Експрес".  

"Преговорите продължават", казват хора от бранша. Един от собствениците на "София Мюзик Ентърпрайсис" - Иван Несторов-Амебата, също смята, че още има някаква надежда, но по-скоро звучи песимистично. "Водим преговори с над 150 групи, като сред тях са и Ди Си. На този етап обаче няма ясен резултат", казва той.

"Има промоутъри, които си чешат езиците, и ние нямаме никакво намерение да влизаме в тоя кюп, че видиш ли - Ей Си/Ди Си идват", допълва Несторов. Той издава, че хонорарът на емблематичната рок банда е огромен, но не е фиксиран. "Този хонорар е предмет на търговски договор и не се коментира", подчерта дебело Амебата.

Според световните агенции обаче, парите, за които свирят Брайън Джонсън и Ко., са между 1 и 2 млн. долара, като цената зависи и от държавата, в която ще се изявяват, продължителността на концерта и пр.

Хора от музикалния бизнес твърдят, че за у нас те не са поискали много повече от милион долара. Групарите продължават да се надяват на грандиозен концерт в София и поради причината, че обявеното официално преди дни шоу на динозаврите в Атина също все още не е отбелязано в сайта на групата.

Гигът им в гръцката столица е на 28 май, а до концерта си на 12 юни, когато турнето отново се връща в Западна Европа, и по-специално - в Париж, други изяви не са обявени засега.

Ако Ди Си подминат България, надежда за родните фенове остава концертът им в гръцката столица - една от спирките в световното турне "Black Ice World Tour". Меломаните обаче трябва да се подготвят за зверска битка за билети.

Скъпоценните хартийки ще бъдат пуснати за продажба на 3 февруари и се очаква да бъдат изкупени за не повече от десет минути. Билетът за шоуто в Атина ще струва от 60 до 90 евро. Вероятно на черно цената ще стигне до 200 евро.      

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички