Пет Шоп Бойс препипаха Чайковски


Пет Шоп Бойс препипаха Чайковски

4726

Пет Шоп Бойс (Pet Shop Boys) ще получат отличие BRIT за изключителен принос в музиката. Хитовото дyо ще се изяви и на тържествената церемония по награждаване на най-заслужилите изпълнители, която е в Лондон на 18 февруари.

"От времето, когато получиха първата си подобна награда ("West And Girls")- преди 20 години, Нийл и Крис сътвориха достатъчно песни, които се превърнаха в саундтрак към  живота на цяло поколение. Пет Шоп Бойс станаха една от най-влиятелните групи на нашето време. Ние не можем да пропуснем да отбележим приноса им в музиката на Великобритания", казва шефът на селекционната комисия.

Междувременно Крис Лоу и Нийл Тенънт огласиха появата на следващия си проект. Албумът - десети в дискографията на англичаните, се нарича "Yes". Неговата приемиера е обявена за 23 март. Пилотният сингъл "Love Etc." ще е в ефира малко по-рано - на 16 март.

В едно от новите изпълнения - "All Over The World", Пет Шоп Бойс са семплирали класически абзац от руския композитор Чайковски.   

Двамата са работили плътно с продуцентския тим Ксеномания, а шефът му - Брайън Хигинс, е продуцент на целия проект.

Тук-там звучи струната на старата пушка от Смитс - Джони Мар, който към днешна дата се подвизава в Дъ Крибс.

Ксеномания са хитмейкъри за дузина светила - Дани Миноуг и Шер минаха славно през 90-е именно заради тях. Работили са още за Софи Елис-Бекстър, Гърлс Алауд, Шугабейбс, а напоследък Габриела Килми жъне успехи с тяхна помощ.
 
По думите на 49-годишния Крис Лоу (Chris Lowe) "Албумът е забележителен", казва Крис. "Получи се фантастичен запис", допълва Нийл.

Предишният албум на дуото е "Fundamental" (2006).

Двамата са продали над 50 млн. екземпляра от плочите си.

Освен това успешно ремиксираха хитове на Роби Уилямс, Кайли Миноуг, Дейвид Боуи, Мадона, Дъ Килърс и много други.

Сред досегашните носители на същата награда са Пол Уелър, Пол Макартни - сам и с Битълс, Том Джоунс, Юритмикс, Дъ Ху, припомня британската преса.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички