Прецедент! Гластънбъри разпродаден при неясни хедлайнъри


Прецедент! Гластънбъри разпродаден при неясни хедлайнъри

5141

Над 90 процента от билетите за фестивала "Гластънбъри" (Glastonbury) вече са разпродадени, съобщи организаторът Майкъл Ивис пред британската преса.

Цената за вход е 175 паунда.

Това е прецедент в историята на събитието, особено като се има предвид, че хедлайнърите не са съобщени все още. Както твърди Ивис – "заради недоизяснени финансови отношения".

Общо мнение на специализираната преса – на Острова, а и в САЩ, е, че Брус Спрингстийн (Bruce Springsteen) е сигурен гвоздей в афиша на едната вечер.

Налице са всички основания Боса, както легендарният музикат е известен в бранша, да поеме главната роля. Корифеят от Ню Джърси е особено активен напоследък. Той изстреля два диска през 2007 – “Live In Dublin” и “Mаgic”, а новото му студийно отроче – “Working On A Dream”, излиза след седмица – на 27 януари. 

Това е 24-и проект в дискографията на Брус. Записан е отново с И-Стрийт Бенд и включва пиесата "The Wrestler", послужила за основа на саундтрака към филма "Боецът" с Мики Рурк. Лентата отнесе "Златен глобус" 2008 за музика към филм. Спрингстийн се изяви на живо в церемонията послучай встъпването в длъжност на новия американски президент - Барак Обама,  припомня NME.    

Фиестата "Гластънбъри" е между 24 и 28 юли. Новото за нея е, че не една, а две възлови групи ще се изявят в една от двете вечери.

Други фаворити за централно място в афиша са Нийл Йънг (Neil Young) и реформираните Блър. Деймън Олбърн свири сбор на бандата 6 години след появята на последния ѝ проект – "Think Tank".

Вероятно в прайм-тайма на феста ще се нареди и Кание Уест.

"Няма как да си затворим очите пред урагана на черните ритми”, обясниха организаторите  миналата година и поканиха Джей-Зи за хедлайнър. С което си докараха яростта на брит-поп и брит-рок групите, че хип-хопът ще "засере" събитието.

Сред евентуалните участници в "Гластънбъри" 2009 година се спрягат Дъ Тинг Тингс, Дъ Спешълс, Меднес, Фетбой Слим, Орбитъл и Франц Фердинанд.

Над 150 групи и солови изпълнители имаха шоу в рамките на фестивала 2008, тази година се очаква броят им да стигне до 200.

В първия ден за продажби миналата година бяха купени едва 100 000 пропуска, докато за предишните издания на фестивала билетите се изчерпваха за броени часове.

"Гластънбъри" тръгна през 1970 година като британски отговор на "Уудсток", събирайки само 3 000 души, но оцеля до днес, за да достигне с точност, упоритост и постоянство до сегашните си гигантски размери. Английска му работа.

Тридневният фестивал се провежда всяка година върху близо 700 акра земя в Авалонската долина, Великобритания. Освен петте сцени, разпределени за поп, рок, денс, джаз и уърлд, партито приютява театър, кино, дискотека, цирк и почти всичко друго от сферата на забавленията, за което се сетите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички