Rave On... Свен Вет в София: при-ВЕТ отново!


Rave On... Свен Вет в София: при-ВЕТ отново!

7047

Ако трябва буквално да пресъздам какво е чувството ми след партито на Свен Вет (Sven Väth) в столичната  зала "Универсиада" снощи, репортажът би трябвало да свърши още преди да започне. С познатото „Пиииии-иииииии...”.

Именно то е в основата на дигиталния шаманизъм, заради който се прочу франкфуртският корифей на електронния саунд.

Асоциациите, които възникнаха у мен, чувайки тази култова за българските клабъри комбинация още в самото начало на партито, носят истинска сантиментална стойност за едно цяло (а може би и още половин) поколение.

Да миксва саунд, шоу и всеобщ сенс, е особено характерно за Свен. Купонът, който вдигна и този път, не направи изключение. Отделно, че новият, двоен диск - „Sound Of The Ninth Season" (2008), който гостът презентира за българските си фенове на живо, е дяволски добър. Няма как материалът да е некачествен, пък стоката - читава.

Но "MySound.bg" - както обикновено, беше помислил и за тези, които не са чували двучастовия микс, светкайки ги какво да очакват от партито. 

В „Sound Of The Ninth Season World Tour" 2009 Вет е събрал парчета на "Cocoon" от "Amnesia" (Ибиса) 2008. Сетът му започна с по-дийп хаус и се превърна в добре познатия ни тежък техно звук, типичен за немската школа. Разбира се, можеше да се разчита и на периодично разчупване на бийта, както и на усета за фънк на човека зад пулта.

Иначе всички - заедно и поотделно, усетихме енергията, която самият Свен излъчи. Именно заради нея изявата му прозвуча по-скоро като кратко интро. И сега, както и предишните му визити у нас.  

DJ Стивън отпразнува рождения си ден по-най емоционалния начин по време на фиестата и успя да събере отново изтрезнелите си почитатели. Притихналата преди партито зала бe разцепена от силния звук на неиздържал на напрежението рейвър.

Електронният вихър завъртя всички - от безполовите електротехници, подскачащи в края на залата, до най-големите химици, нагмежени отпред, до лявата колона.

Огромното хале оживя и затананика заедно с бийта и ритмичните удари на техно подметките ни. Завъртя ни към началото на клубната култура у нас, към годините, в които щеше да дадеш на всеки да си пийне от твоята минерална вода. Дори с риск да я изхвърлиш сетне.

Всичко това накара непорасналото ми Аз да се мушне в големия шкаф и да изрови 13-сантиметровите платформи. Когато се обадих по-телефона на вече забравени приятели, единственото което си казахме, беше: “Да, знам, аз пътувам вече натам”.

Стивън, Ясен Петров и Смърфа - неуморните двигатели на "Метрополис", и те помогнаха в този свръхемоционален воаяж.

Искам пак!

 

Може да разгледате и снимки от партито със Свен Вет!

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички