Фантастише: Фронтменът на Ди Тотен Хозен герой на Вим Вендерс!


Фантастише: Фронтменът на Ди Тотен Хозен герой на Вим Вендерс!

7459

“Until the bitter end”! Това е девиз, който винаги сме харесвали! Щастливи сме, че се занимаваме с Ди Тотен Хозен (Die Toten Hosen) доста дълго време и ще продължаваме докрай. Всъщност вече сме си закупили площ за гробове в Дюселдорф - около 15 места. Така че всички ще можем да легнем долу заедно", казва Кампино, фронтмен на немската пънк-метъл ту хардкор банда Ди Тотен Хозен.

Така ли е или пък преувеличава шеметният музикант, може би ще стане ясно от филма на Вим Вендерс (Wim Wenders) - "Снимки в Палермо" ("Palermo Shooting"), в който се подвизава рокаджията. Лентата е в афиша на 13-о издание на "София Филм Фест".

"Снимки в Палермо" е официалното закриване на кинофиестата. Филмът ще бъде излъчен днес два пъти - от 10 часа в столичното кино "Люмиер" и от 20.00 часа в зала 1 на НДК.

"Познавам Кампино от 2002, той е адски як пич. Фантастише! Затова и го поканих в продукцията", обяснява режисьорът, придобил култов статус заради филмите "Буена Виста Соушъл Клъб", "Криле на желанието", "Париж, щата Тексас", "Не ме търси", "Земя на изобилието" и др.

За 107 (цветни) минути именитият германски кинаджия разказва историята на Фин - световноизвестен фотограф, чиито снимки се появяват в музеи и списания по цял свят. Той води бурен живот: като рок звезда в света на изкуството. Но Фин знае, че нещо в живота му липсва. По време на фотографска сесия в Палермо героят преживява сюрреалистично пътуване из ада, когато действителността се слива с изкуството и той се озовава в канавката.     

Тогава му се явява ангел в лицето на загадъчната красавица Флавия. Тя спасява живота на Фин и помага на художника да се изправи срещу извечния му враг... Самата смърт. Лентата е вдъхновена от "едно особено чувство, което и аз съм изпитвал", по думите на самия Вендерс. "То е породено от болестта, че няма време за нищо. Всички живеем в бъдещето, като мислим, че сме безсмъртни", обяснява режисьорът. Филмът (Великобритания - Германия) е от изминалата година, когато се появи и поредният албум на Ди Тотен Хозен - "In Aller Stelle".

Сценаристи са Вендерс и Нормън Олер, оператор - Франц Лустиг, а в ролите, освен Андреас Фрегс, както е истинското име на Кампино, са Джована Медзоджорно, Денис Хоупър, Мила Йовович и енигматичният Лу Рийд, някогашен фронт на Велвет Ъндърграунд.

Продукцията е с номинация от конкурсната програма на "Кан 08".

Ди Тотен Хозен са основани в Дюселдорф през 1992. В същия град през 1945 е роден Вим Вендерс.

Групата изнесе концерт и в България. Рокаджиите препълниха някогашното заведение "О!Шипка" през 2004.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички