Звезди и реновираната банда Аналгин на Цвете за Гошо 2009


Звезди и реновираната банда Аналгин на Цвете за Гошо 2009

11446

Звездомир Керемидчиев - гърло на Ахат, ще се представи с обновената си група Аналгин в рамките на традиционния блус-рок фестивал "Цвете за Гошо" 2009.

Изявата им е като хедлайнъри в първата вечер на фиестата -в столичния Южен парк на 9 май. Преди него ще удари група Конкурент.

Концертът ще е бойно кръщение на новите членове Стефан Стефанов - китара, и Георги Кюркчиев - бас. Както "MySound.bg" съобщи, фронтменът подмени кръвта на страничния си проект. Върви и прослушването за още един китарист, който да бъде приет за постоенен член на бандата.

"Подобна сърцата публика, събрана заради велик изпълнител като - лека му пръст! Гошо Минчев, заслужава първа да чуе новите ни парчета на живо", каза Звезди.

Понастоящем той е превъзмогнал огорчението, че саундтракът на историческа тема - "Създаването на българската държава", който композира по поръчка, няма да види бял свят.

"Ами - заради финансовата криза. Въпреки че материалът е готов почти нацяло, представлението няма да види сцената, за което бе предназначено", допълни музикантът. Ситуацията, че няколко представления на спектакъла били предвидени за европейски фестивали, още повече "скофти положението откъм кинти".

Освен за фестивала "Цвете за Гошо", Звезди се стяга и за участие в Баланския моторок събор във Велико Търново, който тази година ще се проведе на 20 август.

Там ще свири пък с проекта Фобус, където осново държи и баса. В състава са още барабанистът на Аналгин - Иво Иванчев, пианистът Нелко Коларов и соло китаристът Косьо Джамбазов. "Микрофонът основно е у Жорката", поясни Звезди.

Магистрални парчета на Дийп Пърпъл, Блек Сабат, Рейнбоу, Слейд и AC/DC са в плейлистата на Фобос.

Групата се вписа в тържественото закриване на мотосъбора миналата година.

Междувременно музиканти - и от по-младото поколение, и съвременници на покойния ветеран бучат, негодувайки по различни блогове в Интернет, че фестивалът "Цвете за Гошо" тази година е в рамките на "само на две вечери - какъв срам, особено като се има предвид напливът за участие".

"Групите са селектирани по заявки и след внимателно предварително прослушване на демо парчета и задължителните за случая кавъри на Георги Минчев. Общо от 40 и кусур банди останаха 20 представители на по-младата генерация. Нека ни се сърдят, но просто няма как всички да свирят!", категоричен е организаторът на събитието Ивайло Крайчовски.

"Стига всеки път едни и същи стари муцуни! Сега даваме път на кадърните нови лица", изкоментира още той. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички