Дет метъл от старо поколение: Vital Remains клаха в София снощи!


Дет метъл от старо поколение: Vital Remains клаха в София снощи!

6120

Поредна петъчна вечер, посветена на метъл изкуството. Този път програмата включваше обилна доза свиреп дет метъл и цели три гостуващи банди - Vital Remains, Order Of Ennead и Tribulation, коя от коя по-"страшна", гледаща лошо и нахъсана за олдскуул купон!

"Тържеството" започна с едночасово закъснение, което спокойно можем да пренебргнем, като имаме предвид, че минути по-рано в клуб Blue Box се състоя промоцията на първия солов диск на Драгомир Драганов - вече бивш китарист на родолюбците Епизод.

Този път изпълнението на двете подгряващи групи мога да го обединя в общ абзац. Първи бяха Tribulation, после Order Of Ennead. Обобщено - не оставиха у мен, а и навярно у повечето от 150-те посетители на концерта, особено приятно впечатление и едва ли ще помня кратките им сетове за дълго. Стояха добре на сцената, получи им се синхронът, но дали заради моментите с кривене на звука, дали заради не особено грабващите авторски парчета не успяха да приковат вниманието ми. За съжаление, но не и изненадващо, тенденцията от последните няколко концертни събития насам, продължи и снощи - от самото начало на шоуто до края му - около 1 часа след полунощ, публиката остана много рехава. Това, разбира се, подпомогна мощен хедбенгинг и пого да се развихрят на по-голяма площ, а участниците в него - макар и не повече от 30-а души, да имат възможност да гледат любимите си групи, облегнати на сцената. След чутото от двете банди, се затвърди убеждението ми, че предварително обявените за това турне - Соулдрейнър и Слъдж, щяха да звучат далеч по-добре. В първия си час концертът ме остави по-скоро безразлична към случващото се. Даже си мисля, че български дет метъл групи биха били доста по-интересен избор. Не мога да забравя обаче джапанките на краката на татуирания басист на Order Of Ennead, шашкането на вокалиста, когато случайно бутна стойката с микрофона си, тениската на Мейдън на китариста и растите на басиста/вокалист от Tribulation...

Пореден саундчек индикира започването на приготовленията за хедлайнърите - Vital Remains. Група, включваща в състава си легендарния в ъндърграунд средите Глен Бентън от Дисайд, който никога не ходи с тях на турнета. Странно, а? Метълска му работа. Дет метълска даже. Много шумно и силно интро, което ни филмира - удари на камшици, мракобесие и ужасии, и групата е на сцената. В пълен и доста добър състав. Музиката на Vital от студийните им записи звучи плашещо, а на живо, противно на очакванията - е дори приятна! Така де, говорим си за много тежък, режещ и мачкащ звук, за груби вокали, титанични барабани, на чието темпо изобщо не можеш да смогнеш, и китарни пилежи, които късат вратни жили на второто соло! Признавам си - загубих се някъде из дискографията на тези момчета. Песните им не са особено разнообразни, а зaглавията се въртят все някъде около съдбата на Сатаната и прoклятията върху крехките плещи на религиозните. Поучително, хаха.

Феновете са малко, но са яко нахъсани и показват отношението си - най-вече като се отзовават на призива за стейдж дайвинг и крауд сърфинг. Въздебеличък мускуляга, с бял потник и тлъст ланец, познат ни и от всички останали концерти в това помещение, обаче не спира да се прави на интересен и да пречи на набезите на феновете към сцената. Секюрити, майна! Но "майната ти" за тъпото отношение, потник такъв!

Над час е минал от излизането на Vital, когато живвам учудващо бързо. На сцената се изсипват всички музиканти, имали честта да завършват съвместното си турне именно в София. Всеки награбил каквото може - барабанче, палка, расти, куфеят, изпълват сцената и завършват импровизирания бис по най-якия начин, който съм виждала (някога)! Какъв ритник за довиждане! Ухилвам се, разплитам косата, която се е оплела едва на последното парче и си тръгвам доволна... С останалите фенове се знаем поименно и оставам с впечатлението, че няма две мнения за прекарването ни. Изненадващо!  Снимки от концерта на Vital Remains!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички