Гуано Ейпс: Big In България!


Гуано Ейпс: Big In България!

10125

Гуано Ейпс (Guano Apes) се събират. Гуано Ейпс тръгват на турне. Гуано Ейпс в България? Гуано Ейпс в България! В такава последователност се сбъдват понякога мечтите. Така се случи с това толкова желано от няколко хиляди родни фена музикално събитие. Събитието на годината? Вече не смея да давам такива определения. Едва в края на май сме, а толкова големи концерти, толкова вълнуващи срещи с най-любимите ни изпълнители и най-важното - с музиканти, които не сме вярвали, че някога ще видим на живо, та камо ли някъде в България.

Пристигането на звезди от ранга на Гуано Ейпс, отдавна завоювали "MTV"-ефира, но винаги верни на абсолютно уникалния си стил, се оказа поредната изненада за меломаните. И то каква?! Второто шоу на бандата от поне 5 години насам - в София, зала "Универсиада"! Ти, хм, добре ли си?! Да, трудно за вярване, но случило ни се... съвсем реално и тооолкова яко!

Менюто за вечерта - умело, точно, на време сервирано от целия екип на "Most Of Evil Music", включваше българското подгряване от страна на една от най-силните ни екстремни банди Фийлд, кратка пауза и единствените, неповторими, уникални, ааа, ууу, даааа - Гуано Ейпс! Направо не е за вярване как всичко на този концерт вървеше по план. Точно, ама съвсем разцепващо минутата - в 20:00 на сцената излязоха нашите момчета. Залата, вече добре понапълнена, ги прие радушно, даже много добре! Сетлистът включи един кратък бест-оф и 40 минути, в които поскачахме на енергичен, нахъсан и възтежичък метъл (кор). Докато вокалните партии се предаваха от музикант на музикант, а басът дрънчеше тематично, си дадох сметка, че Фийлд наистина заслужават да бъдат на тази сцена, пред тези 2500 души. Страхотна банда, която, слава Богу, реши да се събира отново отвреме навреме и да ни показва как се прави силен български съпорт.

Блинг-блинг - някой да не забеляза сребристите гирлянди в дъното на сцената? Като перуката на Шер, а, ха-ха! А някой дали позна декорите ала Дейвид-Боуи-68? Веселба! Шаренийка и заслепяване, та да не знаем какво точно се случва на сцената, тотално невръзващо се с каквато и да било концепция, но пък супер откачено! Ту-ду-дууу - три минутки след 21 часа и Сандра изскача от нищото с лудите си трима приятели-колеги. И бонус има - четвърти младеж, втора китара, испанец, хубавец, който "сме довели само заради момичетата". Ама че старт - "You Caaaaannn't stooopp meee..." - чакай, чакай малко, никой не иска да те спира, хехе! Удар! "Money & Milk", "Quietly", "Do It Again". Зверщина - а публиката зверска! Зверска зверщина, зверилник пълен, казвам ти!!! Не знам, а и вече май не ме интересува каква била публиката в Сърбия, Румъния, Гърция - вчера, на пореден концерт, българските фенове показаха, че откликват убийствено, че знаят как се прави истински купон и как се нажежава обстановката. Море от хора - дали не станаха 3000 по някое време? Няма кротуващи, няма заспали, няма значение от местоположението и възможността да си вземеш глътка въздух. Страаашен купон! Хайде малко хитове за пичовете, които изхвърлиха тениските си, за да слеят потни тела с тези на ближните наоколо. "Open Your Eyes" и "Pretty In Scarlet"... Come on!

А после леко спихване - готини парчета, но не и хит парад, който очаквахме. В това май се състои единствената слабост на снощния концерт. При завръщането им, от Гуано Ейпс очаквахме сякаш още малко от по-популярните им парчета - не разбирай хитовете от екрана... Ама какъв кусур е това при положение, че бандата направо сцепи - със сценично поведение, което се възпламени след средата на сетлиста, с Насич, която не спря да подскача, да лежи, да се върти, да слиза и се качва от сцената. Луда работа. И, отново - ЕГАТИ ПУБЛИКАТА! Гуано Ейпс може би са виждали много. Били са пред 15 пъти повече хора, но, надявам се, няма да забравят посрещането, което им направихме вчера в София. Връх!

Краят дойде прекалено бързо - още няма час и половина от хедлайн началото, а вече мислим за прощаване. "Scratch The Pitch", "Sing That Song" и супер забързана версия на вселенския хит "Big In Japan". Чудя се на кого да се обадя по телефона, за да я чуе - колко е яка, а тя свърша преди да успея да измисля кой, неслучил да си закупи билет навреме, заслужава да попие поне малко от атмосферата. Бонус китаристчето скача право в ръцете на феновете и така си казваме "до след малко". Бисът е кратичък, но без възражения - "All I Wanna Do" и, естествено (!!!), "Lords Оf Тhe Boards", която почти изпяваме сами. Полага ни се!

Видях(ме) Гуано Ейпс в София през 2009. Колко ли още чудеса ще ни се случат в близките месеци? Сигурно вече мнозина твърдят, че могат да умрат спокойни. Аз пък няма да забравя колко добре пее Сандра Насич на живо и каква енергия струи от бандата й, която трябва да продължи да съществува и да твори, както си знае.

Guano fuckin' Apes - Big In Bulgaria!Снимки от концерта на Guano Apes!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички