Firestarter на Park Live: R.O.B.T.F., Насекомикс и Little Dragon


Firestarter на Park Live: R.O.B.T.F., Насекомикс и Little Dragon

5293

Фестивалът Park Live, започнал в столичната Борисова градина снощи, разтуптя сърцата на нетърпеливата публика още с обедните си саундчеци, които долетяха от Колодрума, където се проведе събитието.

С леко закъснение R.O.B.T.F. откриха вечерта пред почти празна поляна и въпреки това бяха слушани от поне хиляда души, повечето от които все още предпочитаха сенките извън оградата на феста.
 
По време на сета на Pilooski мястото започна да се пълни. Между компаниите се движеше и Трики, жаден за контакт с публиката си, говореше с фенове, снима се с телефони, раздава автографи и като че отказваше да комуникира само с нас (все пак до интервю - очаквай го в MySound.bg, разбира се, се стигна, но чак на разсъмване).

Насекомикс литнаха на сцената след Pilooski, и с липсата на Тодор (барабани и програминг) хвърлиха почитателите си в лек смут. Самата група също изглеждаше притеснена, но получи пълна подкрепа от от нарастващата тълпа.

Рони пееше, пускаше семпли от пулта и свиреше на акордеон почти едновременно, а към електрическия контрабас на Георги за няколко парчета се присъедини и челистката Маги.

Шведите Little Dragon застанаха пред публика малко след девет. Макар да свиреха нежна смес от джаз и  електронен соул Yukimi Nagato (вокали, перкусии), Erik Bodin (барабани), Fredrik Källgren Wallin (бас) и Håkan Wirenstrand (клавирни) вилняха по сцената с ентусиазма на езическо племе.

Сладкият и дрезгав глас на Юкими, смазващите баси и разрушителният подход към прилепчивите мелодии с ретро звучене накара голяма част от публиката да крещи за още Little Dragon (на снимката, дело на Алексадър Герганов).

Още, още и още... Въпреки че следващ на сцената щеше да се качи самият Трики (Tricky).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички