Highway To Hell: Класиката за Бон Скот вече и в България


Highway To Hell: Класиката за Бон Скот вече и в България

6568

Highway Тo Hell” - животът и смъртта на легендата на AC/DC - Бон Скот", е книгата, която ИК "Addix" пусна на литературния пазар у нас.

Автор е Клинтън Уолкър.

Корицата и художественото оформление на издателството е коренно различно от това на оригинала. Правата на снимката, използвана за корицата, бяха закупени от световноизвестния фотограф Фин Костело, който през 1979 направи голяма фотосесия на AC/DC в Камден, Англия. Също така той е и авторът, чието дело са снимките за кориците на албумите на Кис - “Alive” (1975), и “Burn” на Дийп Пърпъл (1974).

Книгата съдържа автентичния подпис на Бон Скот, който беше сканиран директно от автограф, даден от самия него на един фен в Австралия, довери за "MySound.bg" издателят Милен Велков.

„Питат ме: „Ти AC ли си, или си DC?“, а аз отговарям: „Нито едното, аз съм гръмотевицата по средата!“, признава покойният Бон Скот.

Бон Скот е вероятно един от най-симпатичните разбойници на земята и Клинтън Уолкър рисува живописна картина не само на него, но и на машинациите, съпътстващи всяка една рок група“ – хвалят от „Who Weekly“, когато „Highway Тo Hell“ е публикувана за първи път в родината на бандата - Австралия.

Творбата се утвърди като класика в рок литературата. Изданието предлага достоверен разказ за изкачването на AC/DC към славата, покривайки годините, през които пикантните текстове и обаятелното сценично присъствие на певеца Бон Скот, в комплект с тежките насечени рифове на китаристите Ангъс и Малкълм Йънг, полагат основите на една нова и изключително влиятелна марка рок-ен-рол.

Позовавайки се на много лични интервюта и включвайки галерия от редки снимки, авторът проследява кариерата на AC/DC през годините с оригиналния им фронтмен - от шотландските корени, които споделя с братята Йънг, през малките концерти, студийните записи и международния им успех – чак до шокиращата смърт на Скот през 1980, точно когато групата започва да получава международни признания.

Клинтън Уолкър преразглежда обстоятелствата около смъртта на Скот и разкрива някои нови детайли, станали известни през последните няколко години. В резултат на това „Highway Тo Hell“ се радва на статуса на най-достоверна версия на живота – и преждевременната смърт – на един от най-големите образи в рока.

„Задължително четиво... Страхотни истории за дръзкия дух на Бон, за братята Йънг, за това какво наистина е да си на турне“, отбелязва „Metal Hammer“.

„Добре написана и обстойно проучена биография... чувствителна, но не сантиментална“, допълва авторитетното списание „Q“.
 
"Това, което прави книгата на Уолкър нещо много повече от поредната добре написана сага за някое лошо момче на рок-ен-рола, се крие във факта, че той осъзнава, че музиката не съществува във вакуум – тя оформя и отразява популярната култура. Освен историческия преглед, смените на перспектива и великолепните анекдоти, в нея има и страхотни снимки".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички