Искат Джулая за национален празник


Искат Джулая за национален празник

5909

Първоюлският концерт на Сънрайз и Ол Аксес Проджект - със специаленв гост Кен Хенсли (Юрая Хийп), ще бъде официална промоция на съвместния  им макси сингъл "Sunrize ...Оn A July Morning", също и първият концерт за Джулая, който ще се състои в София.

Изявата е в "Sofia Live Club", съобщи за "MySound.bg" фронтменът Георги Мархолев.

Във връзка с наличието на българска версия на култовата песен "July Morning" и традицията в посрещането на Джулая, той и неговата банда стартираха кампания за приемане на първия юлски ден за официален празник на свободния дух в България. "Идеята изцяло се подкрепя и от автора на песента - Кен Хенсли, а също и от 95% от хората, прочели следния текст", допълни Мархолев.

"July Morning" -  на този ден в продължение на повече от 35 години посрещаме първото юлско слънце на красивия ни морски бряг и не само там...Посрещаме го с песента на Кен Хенсли и Юрая Хийп - "July Morning". През цялото това време всички свободолюбиви и свободомислещи българи празнуват на 1 юли - неофициално, но от сърце и с обич и надежда!

През настоящата 2009 българската рок група Сънрайз записа песента "July Morning" с нейния автор Кен Хенсли и певеца от Юрая Хийп - Джон Лоутън. Това е първият български продукт с участието на звезди от такъв ранг.

Като певец и китарист на Сънрайз, като продуцент на песента в българската й версия и като българин, призовавам всички свободни българи да подкрепят тази наша инициатива: 1 юли да бъде приет като официален български празник.

И с химна на свободния дух "July Morning" (който вече има и официална БГ версия) ние и нашите деца да празнуваме с обич и светлина, галени от лъчите на слънцето на първото юлско утро.

В момента Сънрайз работят върху заснемане и монтиране на видеоклип към "July Morning", който ще бъде показан за пръв път на изявата им в столицата.

Сънрайз и Ол Аксес с Кен Хенсли ще имат концерти на 28 юни във Варна и на 30 юни в Бургас.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички