Две родни банди преди Диму Боргир на Thrash Till Death 2009


Две родни банди преди Диму Боргир на Thrash Till Death 2009

6611

Две от най-успешните български метъл банди – Корози (Korozy) и Дъ Ривендж Проджект (The Revenge Project) ще подгряват феновете преди шоуто на Диму Боргир (Dimmu Borgir) в Каварна.

Както MySound.bg вече писа, металните титани са хедлайнъри на феста "Thrash Till Death" 2009 на 15 август. 

Сбъдната мечта не само за феновете, но и за самите членовe на нашите групи, ще е първото гостуване в България на знаменитата норвежка банда.  

Ветераните на родния блек метъл - Корози, неведнъж са споделяли, че едни от техните идоли и вдъхновители за музиката им са именно Диму Боргир.

През 2004 те бяха съпорт на Еншънт (Ancient), а през есента на същата година дори участваха с тях в източноевропейското им турне. Най-известната може би наша блек метъл група е сред малкото, които имат в биографията си и самостоятелно турне в Европа (през 2005). На финала му в София те се разписаха на концерта на Катамения (Catamenia), на който бяха съорганизатори.

Не по-малко интригуващо се очертава участието на бургазлиите Дъ Ривендж Проджект. Те вдигнаха адреналина преди изявата на Содъм (Sodom) през 2004 в София. Кандидатите за родния трон на мелодичния дет метъл са свирили още с Вейдър, Катамения, Дистракшън, Аморфис, Бенедикшън и с участниците в последния "Калиакра Рок Фест" 09 - Едгай (Edguy). Преди няколко дни люляха на  Exit 2009 преди Май Даинг Брайд.

Двете български банди често са били на една сцена, а през годините не един от членовете на едната и другата банда са преминавали от единия в другия състав.

Диму Боргир пристигат в Каварна след номинация за наградите "Golden Gods Awards" на авторитетното списание "Metal Hammer" в категорията "Best International Band", наред с Металика, Слипнот и Лемб Ъф Год. Норвежците грабнаха статуетка за най-добро видео заради "The Serpentine Offering".

Билетите за "Thrash Till Death" вече са в продажаба на цена 40 лв., а в деня на събитието ще струват 50 лв.

Местата, на които могат да бъдат закупени, са Билетен център, НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички