Музикален и вело-екстремизъм на Беглика Фест 2009


Музикален и вело-екстремизъм на Беглика Фест 2009

6726

Второто издание на "Беглика Фест" ще се проведе от 5 до 9 август.

Тази година обаче събитието ще бъде от другата страна на язовир "Голям Беглик", а именно - в защитената местност "Батлъбоаз", Западни Родопи.

Организаторите от сдружение „Байкария” се надяват, че отново ще дойдат хора, споделящи идеята „по-близо до природата”, които да се впуснат в спортните, музикалните, самоделните и всякакъв друг инициативи, замислени за фестивала.

В началото на тази година "Беглика Фест" създаде свой музикален лейбъл – „Мерак Стандарт”, чиято идея е да популяризира съвременната българска и балканска музика, да поддържа духа на фестивала и да налага импровизацията като стил на творческа изява. Освен познатите „стандарт-мераклии” DJ Dharba, DJ Бай Поп, DJ Phoenix, Киро Главанаков, Роко Захариев, Веселин Митев и др., на фиестата ще се изявяват групите Карандила, Джезве, Сеньор Буфо и Синхронизаторите, Пластик Бо, Попара и т.н.

"H.M.S.U."-елементите също ще пускат. Може би най-непознатите, но едни от най-интересните изпълнители, са биджеите Nevenko и Crna Trava. Да, няма грешка, те не са диджеи, а биджеи и са основатели на на световноизвестния продуцентски бранд "Балканика". Тяхната идея е да вплетат славянските корени в съвременната музика и да представят пред света балканския културен феномен по нов начин.

Който е бил вече на "Беглика Фест" или поне познава дейността на „Байкария”, със сигурност знае, че без колелета не може да мине. Районът предлага достатъчно добри условия за вело-екстремизъм. Другите спортове са плаване с каяк, катерене по въжена градина и старата класика – бой с фунийки. Това са и четирите дисциплини в отборната надпревара тази година. „Якобоят” ще продължи три дни.

Друг интересен момент в програмата е фестивалът на свободния полет „Лудото пиле”, който ще реализира вечния порив на човека да лети (от рампата на язовир "Голям Беглик"). Апаратите за летене са самоделно направени съоръжения, рожба на техническата мисъл, които бяха конструиране по време на Малкия сезон на театър „Сфумато”.

Във фестивалната програма са включени хора, уроци по гайда, работилници за билките, мебели от природни материали, изграждане на глинена пещ, множество филми и презентации.

Благородната мисия на фестивала тази година отново е свързана с глухаря – 5% от събраната сума ще бъде отделена за рядко срещаната в Европа птица, чийто произход датира от терциера до днес. Целта е да бъдят обявени няколко ключови местообитания на глухари в Родопите за защитени местности.

Сега събитието е с вход, тъй като миналата година средствата за дивите пилета се оказаха недостатъчни. Билетът за 5 дни е 25 лв. при предварителна продажба и 30 лв. на място.

Препоръчваме ви и тазгодишните тениски на феста, чиито дизайн беше избран след конкурса „Нарисувай ми глухар!”, приканиха организаторите.

Настаняването ще бъде в палатков лагер, а осигурен транспорт има от град Батак.

Проявата е със съдействието на "МТел", "Загорка", Полски институт - София, Британски съвет, "Solarpro", хотел „Сезони”, магазин „Слънце и Луна”, Български червен кръст, Звук от Запада, верига магазини "На тъмно", вегетариански ресторант „Back Home”, "Makalu Sport", "bTV", сп. "Едно", радио "RFI", zar.bg, gorichka.bg и медийна агенция „Аргента”.

Още информация - на: www.beglika.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички